El Gobierno aprovarà un decret per enviar els desocupats i els immigrants al camp

Segons ha avançat el diari 'El País', el reial decret, que estarà en vigor fins al 30 de juny

Publicitat

El govern espanyol previsiblement aprovarà en el Consell de Ministres d’aquest dimarts un reial decret per pal·liar la manca de mà d’obra al camp arran de la crisi que ha generat la pandèmia del coronavirus, segons han confirmat a Europa Press fonts governamentals.

En concret, el ministre d’Agricultura, Luis Planas, va avançar la setmana passada que a Espanya calen entre 100.000 i 150.000 treballadors al camp, i va confirmar que estava abordant aquest afer amb les organitzacions agràries, les comunitats autònomes i el Ministeri de Treball.

Segons ha avançat el diari ‘El País’, el reial decret, que estarà en vigor fins al 30 de juny, considera aquestes mesures “urgents” per garantir la producció i trobar una solució a l’escassetat de mà d’obra després de les restriccions de moviment per contenir el coronavirus.

Agricultura és “conscient” del problema tenint en compte el tancament de les fronteres, segons han informat a Europa Press fonts del departament. “Una possible solució seria contractar treballadors de l’entorn local, persones que es trobin sense feina i que hi podrien col·laborar”, han indicat.

Publicitat

Aquests dies començaran les tasques d'”aclarida” i de “recol·lecció” de diverses espècies d’arbres fruiters a les zones productores d’Andalusia, Múrcia, Extremadura, Aragó i Catalunya i no hi ha prou mà d’obra arran del tancament de les fronteres i l’absència de treballadors immigrants.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes