L’Hospital d’Igualada remunta i ja té capacitat per rebre pacients d’altres centres

Els malalts de la Conca ingressats a l'Hospital General tornen a l'equipament anoienc

L’Hospital d’Igualada torna progressivament a la normalitat. La situació del centre ha millorat i ja no han d’enviar els malalts de la zona a centres propers com l’Hospital General de Catalunya per falta de capacitat assistencial. Tot al contrari, fonts del centre informen a l’ACN que els pacients de l’Anoia que estaven ingressats en altres equipaments hospitalaris estan tornant i el centre igualadí ja té capacitat per assumir pacients d’altres hospitals que estan en una situació de “col·lapse”, precisen les mateixes fonts. Les dades de recuperacions per la covid-19 entre els sanitaris manté la mateixa tendència positiva. Salut va informar divendres que s’han reincorporat 171 sanitaris i s’han fet 42 contractacions des de l’inici del brot.

Publicitat

A la UCI de l’Hospital d’Igualada hi ha, actualment, 11 pacients, 7 dels quals estan intubats. Dos malalts més han pogut extubar-se entre dissabte i diumenge i en entre aquest dilluns i dimarts preveuen que puguin rebre l’alta. A més, a quiròfan hi ha quatre afectats per coronavirus que necessiten oxigen intens, sense que de moment requereixin de respiració artificial.

Des de l’11 de març s’han fet 42 noves contractacions en aquest centre i que també s’hi han incorporat una vintena d’infermers procedents cos dels Bombers de la Generalitat. Amb aquestes dades, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha garantit que l’Hospital d’Igualada tornava “a la seva capacitat assistencial” de 225 llits, més l’ampliació de 75 llits i vuit UCI més que s’han fet.

Una taxa de mortalitat nou vegades superior a la catalana

A finals de març, quan ja feia 15 dies del confinament en els nuclis de la Conca d’Òdena, la Generalitat va informar que la taxa de mortalitat a la zona s’enfilava fins als 63,1 morts per cada 100.000 habitants, nou vegades més que la mitjana catalana. La xifra no només es troba per sobre de la mitjana catalana i espanyola, sinó també per sobre de la de la Lombardia – epicentre del brot a Itàlia- que s’enfila fins als 41,6.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes