Diumenge 31 Maig, 2020

La mala gestió de les residències d’avis empeny 269 a demanar que se’ls puguin endur a casa

El Govern treballa per separar els usuaris afectats dels que no tenen símptomes

Més llegits

L’home que es feia passar per metge va signar una defunció per covid-19 a l’Hospital de Martorell

L'home detingut el 8 d'abril i empresonat després per fer-se passar per metge va signar la defunció d'una víctima...

La CUP insta a nacionalitzar Nissan per salvar els llocs de treball

El diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonès ha reclamat al Govern que mantingui els llocs de treball...

Filmin, amb 2.300 títols en català, augmenta els subscriptors entre un 10% i un 15%

La pandèmia del coronavirus ha enganxat els catalans davant les pantalles. Així ho constaten les dades de totes les...

Experts estimen que hi haurà un augment de separacions i divorcis després del confinament

Experts han alertat que l'anomenat 'efecte setembre' que s'experimenta després de períodes vacacionals a l'estiu, Nadal i fins i...

La peripècia de Cs per relacionar el tancament de Nissan amb l’independentisme

La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha lamentat el tancament de la planta de Nissan a Barcelona...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Un total de 269 famílies han demanat treure usuaris de les residències per endur-se’ls a casa, segons ha explicat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. El conseller no ha detallat quantes d’aquestes famílies ja ho han pogut fer. El conseller ha explicat que se segueix treballant en la separació dels residents que han donat positiu de covid-19 o tenen símptomes d’aquells que no en tenen. “Són trasllats complexos”, ha dit El Homrani, amb persones que tenen una mitjana de 84 anys i un 90% tenen patologies prèvies o pluripatologies. També ha concretat que s’està treballant per “reforçar” els equips de protecció individual per a professionals i el suport de personal.

Segons l’últim balanç, 702 usuaris de residències ha mort per covid-19, hi ha més de 1.600 diagnosticats, 283 hospitalitzats i 216 residències afectades. El Homrani ha admès que el de les residències és “el front més complicat” que estan gestionant des del seu departament, i que s’està treballant en fer trasllat d’usuaris positius o amb símptomes per separar-los d’aquells que no en tenen. Es tracta de trasllats “complexos” amb persones que tenen una mitjana de 84 anys i en el 90% dels casos amb patologies prèvies o pluripatologies, així com “un gran nivell de dependència”.

El conseller ha detallat alguns dels trasllats que s’han fet, ja sigui a Barcelona, on “es continuen buscant espais” conjuntament amb l’Ajuntament, o en altres municipis. Per exemple, s’han trasllat 52 residents d’un centre de Tarragona, dotze d’un altre de Balaguer o s’està habilitant una antiga residència d’Amposta amb 69 places per rebre residents positius o amb simptomatologia.

A més, el conseller també ha explicat que s’han obert albergs en municipis com Manresa, Olot, la Seu d’Urgell o Lleida perquè hi puguin dormir professionals de residències i així “evitar desplaçaments i treballar conjuntament en la prevenció”. Per aquest dimarts, està previst obrir l’alberg d’Altafulla i un centre hoteler de Barcelona.

Altres albergs s’han obert per a col·lectius vulnerables, com ara el de Vic per a persones amb discapacitat, o el de Cabrera de Mar, on s’està fent un programa per a infants que tenen la família hospitalitzada o aïllada i no tenen més xarxa familiar.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Països aïllats, hospitals transformats i dificultats dels donants: els reptes del trasplantament de medul·la en pandèmia

Els trasplantaments de medul·la de donants que no són familiars van caure un 69% a l'Estat a l'abril, quan se'n van fer 11 (36...

Filmin, amb 2.300 títols en català, augmenta els subscriptors entre un 10% i un 15%

La pandèmia del coronavirus ha enganxat els catalans davant les pantalles. Així ho constaten les dades de totes les plataformes de visionat en línia....

ERC situa al juliol la pròxima reunió de la taula de diàleg

El coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha defensat l'acord del seu partit amb el PSOE que facilitarà la sisena pròrroga...

Els millors de la setmana

Guerra de sexes: nova narrativa de les crisis financeres Tenint en compte el mite de la dona imposat per Simone de Beauvoir en El segon...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca