El criteri de la reactivació: importància social, econòmica i garantia de distància de seguretat

Ábalos diu que la reactivació de les activitats no essencials després de Setmana Santa serà "esglaonada"

La reactivació de les activitats econòmiques no essencials prevista per després de Setmana Santa s’escometrà de forma “esglaonada” i atenent a criteris “de salut pública i econòmics”, segons va assegurar el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos.

Publicitat

“Hem de tornar a l’activitat preservant la seguretat i estem ja analitzant com dur-ho a terme”, va indicar el ministre en roda de premsa en Moncloa.

Quant a les activitats econòmiques, per determinar la seva progressiva reactivació, Ábalos va apuntar “a la rellevància dels diferents sectors des del punt de vista tant econòmic com a social”, així com les seves possibilitats per organitzar el treball de manera que es respectin les distàncies entre treballadors recomanades per Sanitat.

“Encarem una nova fase que, no obstant això, requereix tanta o més disciplina que l’anterior, en la qual es podran reactivar alguns sectors econòmics, però no relaxar-nos”, va indicar el ministre.

“A partir de Setmana Santa s’obre un nou escenari en el qual es torna a la primera situació de l’estat d’alarma”, va dir Ábalos respecte a l’estat previ al fet que dilluns passat 30 de març comencés la paralització d’activitat no essencial que s’estén fins a aquest dimecres, 9 d’abril.

En aquest nou escenari que s’obre el dilluns dia 13, després dels dies festius de Setmana Santa “s’avalua la volta de l’activitat de forma esglaonada”, una gradual reactivació econòmica que s’escometrà en funció de “criteris de salut pública i econòmics”.

Transports

Respecte a la mobilitat, Ábalos va indicar que el transport urbà i metropolità “s’adequarà” a aquesta gradual reactivació de l’activitat. “La mobilitat de proximitat s’adequarà a l’activitat, s’estructurarà en funció de les activitats que es puguin permetre, anirà acord”, va detallar.

No obstant això, en el cas dels diferents transports de mitjana i llarga distància, això és, entre ciutats, “seguirà mantenint cert rigor”, perquè, segons va assegurar “no és el prioritari”.

En aquest punt va recordar que encara no ha conclòs la fase de contenció de la pandèmia i que, a més, cal “posar en valor l’aconseguit fins ara en matèria de contenció de la mobilitat”. “Qualsevol mesura precipitada pot donar al trast amb tot l’assolit”, va advertir.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca