Diumenge 31 Maig, 2020

Drets demana la suspenció del jutje que va “amenaçar” les juntes pel confinament dels presos polítics

L'associació de juristes demana informació sobre l'episodi al CGPJ i que se'n obri un expedient disciplinari

Més llegits

L’home que es feia passar per metge va signar una defunció per covid-19 a l’Hospital de Martorell

L'home detingut el 8 d'abril i empresonat després per fer-se passar per metge va signar la defunció d'una víctima...

La CUP insta a nacionalitzar Nissan per salvar els llocs de treball

El diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonès ha reclamat al Govern que mantingui els llocs de treball...

Filmin, amb 2.300 títols en català, augmenta els subscriptors entre un 10% i un 15%

La pandèmia del coronavirus ha enganxat els catalans davant les pantalles. Així ho constaten les dades de totes les...

George Floyd i les flames del oprimits

George Floyd no va tornar a sa casa i tota la seua ciutat va decidir que ja n’hi havia...

Experts estimen que hi haurà un augment de separacions i divorcis després del confinament

Experts han alertat que l'anomenat 'efecte setembre' que s'experimenta després de períodes vacacionals a l'estiu, Nadal i fins i...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

El president de Drets, Sergi Blázquez, ha explicat aquest dilluns que l’associació de juristes vol que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) obri un expedient disciplinari al magistrat que va autoritzar que es difongués a la premsa “l’amenaça” del Tribunal Suprem (TS) a les juntes de tractament sobre el confinament dels presos independentistes. En declaracions a l’ACN, Blázquez ha assegurat que si es confirma que un dels jutges del Suprem va autoritzar la comunicació a la premsa això podria ser una “falta molt greu” que comportés la separació del cos del CGPJ o la suspensió de funcions. Per això, Drets ha reclamat que s’aclareixi qui va autoritzar la comunicació i que, si és un dels magistrats, se li pugui aplicar una “pena”.

Blázquez ha considerat que el reglament del CGPJ preveu sancionar que un jutge, aprofitant la seva condició, “amenaci” o provi de “condicionar” la decisió d’un funcionari públic. Drets ha constatat que amb la comunicació als periodistes a través d’un missatge de WhatsApp on el Suprem avisava les presons que deixar passar el confinament a casa als líders independentistes podia ser prevaricació pretenia “condicionar” la decisió del jutge de vigilància penitenciària i els treballadors dels centres penitenciaris i “amenaçar-los directament”. Per això, han reclamat que es determini quina persona va autoritzar i redactar el missatge distribuït a la premsa.

Presenten un text davant el CGPJ

Drets ha presentat aquest dilluns un text al CGPJ on lamenta que s’hagi realitzat l'”amenaça directa” cap els funcionaris en un escrit amb voluntat “coercitiva” per “modificar la voluntat dels professionals”. L’associació de juristes també ha preguntat al CGPJ sobre la metodologia en la redacció i l’enviament de notes de premsa i continguts als periodistes.

Drets lamenta que en el missatge de WhatsApp amb la comunicació del confinament no estigui “signat per ningú” i no compti amb els elements reglamentaris de les comunicacions oficials del CGPJ. Consideren que s’ha donat una “mala praxis” que vulnera el protocol del CGPJ. “Que ens diguin qui va autoritzar i redactar aquest enviament per WhatsApp i per quin motiu no hi ha una nota de premsa sobre la qüestió”, ha manifestat.

Al text que han presentat Drets ha apuntat que a la normativa interna del CGPJ es desprèn que la decisió de redactar i publicar una nota de premsa la pot adoptar l’Oficina de Comunicació a petició de diferents autoritats judicials “sempre sota la supervisió del president del TS i del CGPJ”. Que l’emissió de notes de premsa oficials o resolucions judicials a través dels grups de WhatsApp està previst en el protocol per una comunicació més ràpida.

Això sí, Drets s’ha queixat que en cap cas està previst l’enviament d’un missatge de text “sense autor” com el que es va enviar el 30 de març a les 13:10h per part de l’Oficina de Comunicació del TS als periodistes acreditats. Amb tot, l’entitat recorda que segons el protocol intern les comunicacions de l’organisme formen part de l’estructural judicial i que sempre “respectaran la legalitat i actuaran a favor de la imatge de la justícia”.

Finalment, Drets recorda que la qüestió sobre la possibilitat que els presos independentistes passessin el confinament a casa “no és un assumpte que el Suprem en tingui cap competència”. “Correspon als jutges del vigilància penitenciària”, han destacat en el text.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Països aïllats, hospitals transformats i dificultats dels donants: els reptes del trasplantament de medul·la en pandèmia

Els trasplantaments de medul·la de donants que no són familiars van caure un 69% a l'Estat a l'abril, quan se'n van fer 11 (36...

Filmin, amb 2.300 títols en català, augmenta els subscriptors entre un 10% i un 15%

La pandèmia del coronavirus ha enganxat els catalans davant les pantalles. Així ho constaten les dades de totes les plataformes de visionat en línia....

ERC situa al juliol la pròxima reunió de la taula de diàleg

El coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha defensat l'acord del seu partit amb el PSOE que facilitarà la sisena pròrroga...

Els millors de la setmana

Guerra de sexes: nova narrativa de les crisis financeres Tenint en compte el mite de la dona imposat per Simone de Beauvoir en El segon...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca