Vergés qüestiona la pròrroga de l’estat d’alarma de Sánchez

"No pot ser que acabi Setmana Santa i es torni a la situació anterior"

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha criticat aquest diumenge que la pròrroga de l’estat d’alarma plantejada pel president del Govern, Pedro Sánchez, no contempli seguir amb el confinament total més enllà del 9 d’abril: “No pot ser que acabi Setmana Santa i es torni a la situació anterior”.

Publicitat

En una entrevista a Catalunya Ràdio ha afirmat que “les mesures de sortida han de prendre’s quan toca i quan les dades ho mostrin, no abans” i, en particular, no perquè s’acaba la Setmana Santa, ha puntualitzat.

Ha destacat que a Catalunya no s’ha arribat al pic de contagis de coronavirus, i ha demanat que no es relaxin les mesures “de cap de les maneres” tot i que siguin estrictes.

A més, ha descartat que les Unitats de Cures Intensives (UCI) catalanes estiguin col·lapsades, i ha afegit que a Catalunya hi ha 1.939 llits disponibles en aquests espais -1.482 ocupades per pacients amb Covid-19-, “més llits que mai”.

El Govern treballa en com abordar l’escenari de postconfinamient, identificant grups de risc i analitzant en quines condicions treballa cada sector, ha dit: “No tindrem confinament total per sempre, d’acord. Però tindrem mesures”.

“Nosaltres prenem decisions en el marc del Procicat. L’estat d’alarma ens dificulta que aquestes decisions puguin ser executades al moment zero, però les sustentem”, ha dit, preguntada per si el Govern és competent per prendre aquestes decisions mentre segueixi en vigor l’estat d’alarma.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes