Vergés qüestiona la pròrroga de l’estat d’alarma de Sánchez

"No pot ser que acabi Setmana Santa i es torni a la situació anterior"

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha criticat aquest diumenge que la pròrroga de l’estat d’alarma plantejada pel president del Govern, Pedro Sánchez, no contempli seguir amb el confinament total més enllà del 9 d’abril: “No pot ser que acabi Setmana Santa i es torni a la situació anterior”.

Publicitat

En una entrevista a Catalunya Ràdio ha afirmat que “les mesures de sortida han de prendre’s quan toca i quan les dades ho mostrin, no abans” i, en particular, no perquè s’acaba la Setmana Santa, ha puntualitzat.

Ha destacat que a Catalunya no s’ha arribat al pic de contagis de coronavirus, i ha demanat que no es relaxin les mesures “de cap de les maneres” tot i que siguin estrictes.

A més, ha descartat que les Unitats de Cures Intensives (UCI) catalanes estiguin col·lapsades, i ha afegit que a Catalunya hi ha 1.939 llits disponibles en aquests espais -1.482 ocupades per pacients amb Covid-19-, “més llits que mai”.

El Govern treballa en com abordar l’escenari de postconfinamient, identificant grups de risc i analitzant en quines condicions treballa cada sector, ha dit: “No tindrem confinament total per sempre, d’acord. Però tindrem mesures”.

“Nosaltres prenem decisions en el marc del Procicat. L’estat d’alarma ens dificulta que aquestes decisions puguin ser executades al moment zero, però les sustentem”, ha dit, preguntada per si el Govern és competent per prendre aquestes decisions mentre segueixi en vigor l’estat d’alarma.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca