L’estat oblidat que va participar en mundials i en les Olimpíades

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

La Primera Guerra Mundial va reconfigurar el mapa d’Europa, amb cinc votacions en els antics territoris alemanys, inclosa la part de parla alemanya de Bèlgica o a Silèsia. Tanmateix el cas més complicat era la regió del Saar, una reclamació de França d’ençà que l’havia perdut el 1815 però clarament de majoria alemanya.

El territori va quedar com un estat controlat per la Societat de Nacions, però de facto administrat per França i va retornar a Alemanya el 1935 quan un 90% dels votants van optar per la reunificació. Després de la Segona Guerra Mundial va tornar a sorgir el problema, i es va tornar a crear un estat independent, el qual va formar part entre 1950 i el 1956 del Consell d’Europa, de la FIFA, i va prendre part en les Olimpíades de 1952 de Hèlsinki i als tornejos classificatoris del Mundial de Futbol de 1954 a Suïssa.

La fase classificatòria pel mundial té la peculiaritat que el conjunt de Saar es va enfrontar a l’Alemanya Federal, amb qui es reunificaria després d’un referèndum el 1955. A més, la selecció va guanyar un partit contra Noruega.

Continuant amb el futbol, el país tenia la seva pròpia lliga, que va ser incorporada en la temporada 1951/52 en l’estructura alemanya. El principal equip, el FC Saarbrücken, amb un nivell més alt que la resta de conjunts, va ser convidat per França a participar en la Ligue 2. L’equip va guanyar el campionat, però no li va ser permès ascendir, en gran part per l’oposició d’altres clubs, com l’Estrasburg, el qual s’havia vist obligat a jugar a Alemanya durant la Segona Guerra Mundial.

El club decidiria llavors crear la Saarland Pokal, de caràcter amistós i on van participar estats de diversos països i la primera edició la guanyaria el mateix FC Saarbrücken contra l’Stade Reims. Finalment, de la mateixa manera que la resta d’equips del Saar, s’incorporaria a la lliga alemanya, com també faria tot el país uns anys després.

- Publicitat -

Breus

Colau avisa que serà unilateral amb l’ús dels romanents: “Hi haurà uns fets consumats”

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha avisat que el consistori utilitzarà els romanents, que ha explicat que ascendeixen de 165 milions a 230 si...

El Musiquem Lleida manté l’aposta per la música gratuïta amb una versió reduïda del festival en la seva 15 edició

La 15a edició del festival internacional Musiquem Lleida se celebrarà del 2 al 4 d'octubre amb una versió reduïda batejada com a 'Delicatessen', amb...

La pandèmia triplica el nombre de joves que s’incorporen a la Creu Roja per fer de voluntaris

"La covid ens ha unit com a humanitat". És el resum que fa una voluntària de la Creu Roja arran de l'entrada massiva de...

Aquestes són les mesures que incorporaran els mercats de Barcelona contra la covid

Els mercats municipals de Barcelona Abaceria, Sants, Sarrià, els Encants de Bellcaire i Sant Antoni ja tenen càmeres zenitals als sostres d'accés per comptar...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca