Els periodistes es planten davant del Gobierno

Moncloa planteja que els mitjans acordin entre ells un format de rodes de premsa

La Secretaria d’Estat de Comunicació (SEC) ha plantejat aquest dissabte als periodistes que acordin entre ells un format alternatiu de rodes de premsa sota aquest estat d’alarma que satisfaci al conjunt de mitjans de comunicació.

Publicitat

Ho ha dit en un comunicat després de les queixes que més de 400 professionals de la premsa van expressar en un manifest pel filtre actual que s’aplica a les preguntes en les compareixences del Govern, que selecciona i formula el secretari d’Estat de Comunicació, Miguel Ángel Oliver.

La SEC respon l’última carta que ahir dissabte li van dirigir les associacions principals de la premsa APM i FAPE, en què li reiteraven la seva proposta per millorar l’actual sistema, i que passava per incorporar preguntes en directe que formulessin alguns periodistes que solen cobrir la informació del Govern, al mateix temps que es mantenia l’actual xat com a canal perquè la resta de mitjans enviés les seves preguntes a l’Executiu, i que seguiria seleccionant i formulant Oliver.

La SEC no rebutja aquesta vegada, com sí va fer després de conèixer per vegada primera la proposta de l’APM i la FAPE, que siguin els periodistes habituals acreditats davant La Moncloa els qui facin preguntes en directe per videoconferència, però sosté que aquest grup és molt heterogeni i seria necessari “dividir també aquest grup, segons criteris generals més objectius”.

Però es reafirma que en aquestes rodes de premsa han de poder seguir participant els més de 160 mitjans de comunicació nacionals, internacionals, autonòmics i fins i tot locals que formen part d’aquest xat, per la qual cosa torna a convidar als professionals a que siguin ells els qui facin arribar a la SEC una alternativa.

En senyal de protesta, diversos de mitjans de comunicació han anunciat que deixaran de preguntar en les rodes de premsa del Govern central fins que el sistema es canviï.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca