Els millors de la setmana

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

L’Espanya infectada

Kershaw es fa les mateixes preguntes que ens hem fet sovint molts historiadors, i que també jo mateix, des de la meva condició de coetani d’aquell procés històric –tenia vint-i-tres anys quan cau el Mur de Berlín–, em formulava. Per què un règim, que, si bé afeblit, mantenia estructures sòlides, cau tan fàcilment? Per Xavier Diez

Sense futur?

Tothom vol ser ric, no per l’afany d’acumulació que es suposa. Si no per la llibertat de la por que comporta. Aquests dies es pot comprovar més que mai. De la mateixa manera que les masses es mostren atònites davant d’un govern espanyol superat per les circumstàncies, el Govern es mostra atònit davant del sofriment general. Totes les mesures que el govern ha executat endeuten el ciutadà. Per Joan Vila i Boix.

Reflexions republicanes a l’entorn del COVID-19

Sobre la llibertat individual hi ha moltes coses a dir i, en general, no són bones. D’entrada, queda clar que els que cobrem un salari no som lliures de decidir quins riscos prenem: si no se’ns permet fer teletreball i l’empresa on treballem no està obligada a tancar, hem de seguir anant a la feina, ho vulguem o no. Per Marc Bosch

La democràcia es basa a retre comptes

Potser alguns han oblidat que exercir un càrrec públic és sinònim de responsabilitat política, d’actuar sota uns principis amb els quals el benestar col·lectiu és una premissa bàsica per prendre decisions. Pedro Sánchez no ha matat a ningú, però la negligent actuació del seu govern sí. La negligència, mata. Per Joan Solé

QUIET’S? | Alan Díaz

- Publicitat -

A les xarxes és Alltomorowparties però també és l’Alan Díaz, viatger a la cerca de textures visuals. L’artista i co-fundador d’Élida C, joiera contemporània inspirada en figures literàries i en la natura, ens descobreix nous paisatges per habitar. Les seves fotografies analògiques ens permeten viatjar i fins i tot sentir amb ell la poesia de la seva mirada. Per Silvana H. Vázquez

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca