El Homrani, sobre les residències: “No he dit que tinguéssim controlada la situació”

Anuncia que dilluns donaran instruccions sobre si les famílies poden endur-se a casa a la gent gran

Publicitat

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, ha assegurat aquest dissabte que el Govern ha desenvolupat totes les mesures possibles en la gestió del coronavirus a les residències de gent gran, però ha afegit, després d’una pregunta explícita: “No he dit que tinguéssim controlada la situació”.

Així s’ha pronunciat en una entrevista a Catalunya Ràdio en la qual ha assegurat que un dels principals errors en la gestió va ser la compra centralitzada d’Equips de Protecció Individual (EPIs): “Ens va fer perdre dies”.

El conseller ha anunciat que dilluns esperen publicar, conjuntament amb la Conselleria de Salut, instruccions sobre si les famílies es poden endur a casa o no a les persones que viuen en residències, fixant-se principalment en què la persona “estigui en bon estat de salut i no tingui simptomatologia”.

També ha dit que el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) realitza una borsa de treball específica perquè hi ha problemes de personal, i ha apuntat que va dirigida a alumnes d’últim curs de l’àmbit sociosanitari i altres sectors: “Faig una crida a tothom que tingui condicions per poder treballar, que s’apunti”, i ha detallat que són necessitats de treball assistencial, també de cuina i bugaderia.

Publicitat

Preguntat per declaracions del president de la Generalitat, Quim Torra, criticant que no s’ha informat bé de la situació de les residències, ha respost: “Cada tres dies anàvem informant sobre residents amb coronavirus”.

Sobre si hi ha hagut retallades en la seva Conselleria per part de l’Estat en les prestacions d’atur, ha declarat que l’any passat es van repartir per a polítiques actives d’ocupació 388 milions d’euros i aquest any 173, i ha retret al Govern retallar en aquest àmbit i no en altres: “És una equivocació”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca