Torra s’adreça l’ONU per denunciar les amenaces del Suprem

"Em permeto el terme 'presos polítics' perquè estic convençut que ho són"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat una carta a l’alta comissionada de les Nacions Unides, Michelle Bachelet, en la qual critica que no s’ha permès als polítics empresonats per impulsar l’1-O passar el confinament a casa per “amenaces” del Tribunal Suprem (TS).

Publicitat

En la missiva que ha consultat Europa Press, el president català destaca les directrius que les Nacions Unides apuntaven el passat 25 de març –en el marc de les mesures contra el coronavirus– d’alliberar les persones que estan empresonades sense prou base legal, i Torra assegura que és el cas d’aquests polítics: “Em permeto el terme ‘presos polítics’ perquè estic convençut que ho són”, remarca.

El president català relata que la Generalitat té transferides les competències en matèria penitenciària per dur a terme aquestes recomanacions, però que el TS, a través d’un comunicat de premsa, “va advertir i va amenaçar les autoritats penitenciàries catalanes de possibles conseqüències legals, de caràcter penal, si acordaven permetre que, durant el temps que duri aquesta situació d’alarma i pandèmia, els presos classificats en règim de l’article 100.2 del Reglament Penitenciari s’estiguessin als seus domicilis en règim de confinament”.

Torra també valora que el Tribunal Suprem va abocar “les amenaces” perquè la mesura afectaria, entre d’altres, els líders independentistes.

“Com vostè comprendrà res em complauria més que complir íntegrament amb les seves indicacions però, a conseqüència de les amenaces del Tribunal Suprem les corresponents juntes de tractament dels centres penitenciaris afectats han decidit que no permetran que els presos polítics, ni cap altre classificat en el règim abans descrit, passi la pandèmia als seus corresponents domicilis”, afegeix.

En la carta, el president català continua explicant que des del començament de la pandèmia ha insistit en la necessitat d’aplicar mesures de quarantena “que, finalment, el Govern espanyol també ha reconegut com adequades”.

Amb tot, Torra es disculpa per distreure-la de les seves funcions, però insisteix en la necessitat de posar-la en coneixement de la situació que afecta les persones preses i els polítics de les presons catalanes perquè pugui apreciar “els impediments” que posa el TS.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca