Madrid no sap quants dels 3.000 morts en residències de gent gran són per coronavirus

Ayuso diu que els consta que un centenar dels 500 centres que tenen problemes

Publicitat

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, diu que tenen comptabilitzades unes 3.000 morts durant el mes de març en residències de la comunitat però que encara no han pogut determinar quantes són víctimes del coronavirus per falta de tests. En una entrevista a TVE, Ayuso ha dit que caldrà determinar quines han mort per la malaltia i quines han desenvolupat altres malalties. En aquest sentit, ha dit que els consta que hi ha més d’un centenar de les 500 residències de la comunitat que tenen problemes i que han posat en marxa un pla de xoc per donar suport a les 50 que es troben en una situació més “crítica”.

Ha assegurat també que esperen que en els propers dies els arribin tests ràpids i nega que hi hagi hagut mala gestió a les residències: “El virus es comporta de manera molt letal”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes