El Gobierno sondeja allargar l’estat d’alarma més enllà de l’11 d’abril

"Les mesures que estem prenent són duríssimes i tenen aquesta única intenció que és baixar la corba de contagis i sortir ràpidament de la situació. Aquesta competència és del president i n'estic segura que la prendrà amb un criteri tècnic"

Publicitat

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha assegurat aquest divendres que el president del Govern central decidirà proposar al Congrés dels Diputats d’ampliar l’estat d’alarma més enllà de l’11 d’abril en funció del “criteri tècnic” de les autoritats sanitàries.

En una entrevista de la Cadena Ser, que ha recollit Europa Press, la titular de Treball ha insistit que l’executiu es deu “al que diguin” els tècnics sanitaris per “acabar d’una vegada per sempre” amb la pandèmia de coronavirus que manté els espanyols confinats des del passat 14 de març.

“Les mesures que estem prenent són duríssimes i tenen aquesta única intenció que és baixar la corba de contagis i sortir ràpidament de la situació. Aquesta competència és del president i n’estic segura que la prendrà amb un criteri tècnic”, ha apuntat.

Díaz s’ha expressat així després que el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, condicionés aquest dijous prorrogar l’estat d’alarma a l’evolució de la pandèmia els propers dies, i sempre seguint els criteris del comitè científic.

Publicitat

El Butlletí Oficial de l’Estat va publicar el 28 de març l’acord de la cambra baixa de prorrogar 15 dies l’estat d’alarma que va decretar el Govern espanyol, i que s’estendrà fins a les 00.00 hores del 12 d’abril segons les condicions que estableix el reial decret que va aprovar l’executiu el 14 de març.

Un vot en contra dels decrets

D’altra banda, Díaz s’ha referit a les crítiques del líder de l’oposició, Pablo Casado, i d’alguns dels presidents autonòmics. “Els presidents, de la mateixa manera que ho van fer els responsables polítics, demanaven aquestes mesures. El que no entenc és què ha canviat”, s’ha preguntat.

La ministra ha recordat així que el president del PP va demanar en una “intervenció molt dura” la “restricció de la mobilitat i paralitzar l’activitat” amb l’objectiu de “preservar la salut”, les mateixes mesures que, segons ha apuntat, ha aprovat l’executiu.

“Ara s’han dictat un munt de normes, però confio que el país estigui a l’alçada”, ha afegit, després de confiar que la resta de partits no votaran en contra dels decrets de l’executiu. “Com es votarà en contra de prohibir els desnonaments, del subsidi, de les mesures per al lloguer? És molt difícil”, ha dit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes