Cultura treballa en una nova línia d’ajudes per a empreses, entitats i autònoms del sector

El Departament estudia mesures per a museus com bestretes de les aportacions als consorcis

Publicitat

El Departament de Cultura treballa en una nova línia de subvencions per a empreses, entitats i autònoms del sector cultural afectats per les mesures del confinament. Així els hi va traslladar el secretari general de Cultura, Francesc Vilaró, a representants dels museus en una videoconferència, en què hi va participar la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga. Vilaró ha apuntat també que es treballa en un pla de rescat dels sectors culturals amb mesures destinades a l’àmbit dels museus com ara bestretes de les aportacions als consorcis perquè puguin assumir els seus compromisos econòmics i tenir liquiditat davant proveïdors i treballadors, o amb l’impuls de l’activitat digital.

Vilallonga es va reunir dijous per videoconferència amb els directors dels museus nacionals de Catalunya i amb el director del MACBA, per escoltar la veu del sector, i per exposar les mesures que està adoptant el Govern a petició del Departament de Cultura per fer front a les conseqüències de l’excepcional moment d’emergència sanitària. En aquest context, la consellera va demanar als museus un “decàleg” sobre el paper que creuen que han de tenir en el futur.

La trobada ha comptat amb la participació de Jusèp Boya (Museu d’Arqueologia de Catalunya), Ferran Barenblit (director del MACBA), Pepe Serra (Museu Nacional d’Art), Jaume Perarnau (Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya) i Anna Omedes (Museu de les Ciències Naturals de Barcelona).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca