Cultura treballa en una nova línia d’ajudes per a empreses, entitats i autònoms del sector

El Departament estudia mesures per a museus com bestretes de les aportacions als consorcis

El Departament de Cultura treballa en una nova línia de subvencions per a empreses, entitats i autònoms del sector cultural afectats per les mesures del confinament. Així els hi va traslladar el secretari general de Cultura, Francesc Vilaró, a representants dels museus en una videoconferència, en què hi va participar la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga. Vilaró ha apuntat també que es treballa en un pla de rescat dels sectors culturals amb mesures destinades a l’àmbit dels museus com ara bestretes de les aportacions als consorcis perquè puguin assumir els seus compromisos econòmics i tenir liquiditat davant proveïdors i treballadors, o amb l’impuls de l’activitat digital.

Publicitat

Vilallonga es va reunir dijous per videoconferència amb els directors dels museus nacionals de Catalunya i amb el director del MACBA, per escoltar la veu del sector, i per exposar les mesures que està adoptant el Govern a petició del Departament de Cultura per fer front a les conseqüències de l’excepcional moment d’emergència sanitària. En aquest context, la consellera va demanar als museus un “decàleg” sobre el paper que creuen que han de tenir en el futur.

La trobada ha comptat amb la participació de Jusèp Boya (Museu d’Arqueologia de Catalunya), Ferran Barenblit (director del MACBA), Pepe Serra (Museu Nacional d’Art), Jaume Perarnau (Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya) i Anna Omedes (Museu de les Ciències Naturals de Barcelona).

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca