Simón, sobre els tests ràpids: “No són perfectes, però són prou bons”

L'expert ha explicat que els tests detecten els anticossos que es generen contra el virus i que per això no es poden utilitzar en la fase inicial

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha reconegut que els tests ràpids de detecció del nou coronavirus “no són perfectes”, però si “prou bons com per fer-los servir” en contextos específics.

Publicitat

Simón, que ha participat des de casa en la roda de premsa diària després de la reunió del Comitè de Gestió del Coronavirus, ha informat que el Centre Nacional de Microbiologia ja ha avaluat els nous tests ràpids que han arribat a Espanya i que aviat es faran servir de la “manera adequada”.

L’expert ha explicat que els tests detecten els anticossos que es generen contra el virus i que per això no es poden utilitzar en la fase inicial de la malaltia, però sí serveixen per valorar el diagnòstic de persones que fa dies que estan afectades i per reduir la necessitat de fer PCR als laboratoris.

A més a més, es poden utilitzar en grups vulnerables que fa dies que tenen la infecció amb la finalitat de descartar o confirmar contagis i, per tant, poder-los aïllar; i també poden ser eficaços per fer els estudis de prevalença que permetin valorar l’estat immunitari de la comunitat.

“És cert que els tests ràpids no són perfectes, però sí són prou bons com per utilitzar-los per a tots aquests objectius, tot i que en alguns casos caldrà fer una segona anàlisi de PCR en algunes de les proves que puguin sortir positives o negatives segons les característiques dels diferents tests”, ha dit Simón.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes