Simón, sobre els tests ràpids: “No són perfectes, però són prou bons”

L'expert ha explicat que els tests detecten els anticossos que es generen contra el virus i que per això no es poden utilitzar en la fase inicial

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha reconegut que els tests ràpids de detecció del nou coronavirus “no són perfectes”, però si “prou bons com per fer-los servir” en contextos específics.

Publicitat

Simón, que ha participat des de casa en la roda de premsa diària després de la reunió del Comitè de Gestió del Coronavirus, ha informat que el Centre Nacional de Microbiologia ja ha avaluat els nous tests ràpids que han arribat a Espanya i que aviat es faran servir de la “manera adequada”.

L’expert ha explicat que els tests detecten els anticossos que es generen contra el virus i que per això no es poden utilitzar en la fase inicial de la malaltia, però sí serveixen per valorar el diagnòstic de persones que fa dies que estan afectades i per reduir la necessitat de fer PCR als laboratoris.

A més a més, es poden utilitzar en grups vulnerables que fa dies que tenen la infecció amb la finalitat de descartar o confirmar contagis i, per tant, poder-los aïllar; i també poden ser eficaços per fer els estudis de prevalença que permetin valorar l’estat immunitari de la comunitat.

“És cert que els tests ràpids no són perfectes, però sí són prou bons com per utilitzar-los per a tots aquests objectius, tot i que en alguns casos caldrà fer una segona anàlisi de PCR en algunes de les proves que puguin sortir positives o negatives segons les característiques dels diferents tests”, ha dit Simón.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca