L’Eurocambra no es reunirà fins al 16 d’abril per accelerar les mesures contra el covid-19

La majoria dels grups reclamen considerar l'aplicació de l'article 7 contra Hongria per la deriva autoritària d'Orbán

Publicitat

El president de l’Eurocambra, David Sassoli, i els líders dels grups parlamentaris han acordat celebrar un ple extraordinari el 16 i 17 d’abril per aprovar les darreres mesures contra el covid-19. L’agenda del plenari, que igual que la darrera vegada es farà a Brussel·les i es podrà votar a distància, inclou un debat amb el Consell i la Comissió sobre la resposta europea a la pandèmia i resta oberta a incloure la votació sobre qualsevol proposta legislativa o pressupostària contra el coronavirus. En la mateixa reunió, la majoria dels grups de l’Eurocambra han fet arribar a Sassoli la seva “preocupació” sobre la deriva autoritària del primer ministre d’Hongria, Viktor Orbán, que governa per decret indefinidament.

En aquest sentit, la majoria dels grups de la cambra han demanat a Sassoli que enviï una carta a la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, perquè consideri l’aplicació de l’article 7 contra Hongria, que, en cas de tirar endavant, deixaria a Hongria sense dret a vot al Consell.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca