Hi haurà “algun tipus de confinament” després de Setmana Santa

La consellera de Salut afirma que les UCI de Catalunya estan al límit

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha assegurat aquest dijous que hi haurà “algun tipus de confinament” després de Setmana Santa pel coronavirus, i ha detallat que pot ser que no sigui total però que caldrà protegir les persones més vulnerables.

Publicitat

En una entrevista a Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press, Vergés ha afirmat que les UCI estan al límit, malgrat haver “triplicat capacitats”, i ha assegurat que és una situació d’epidèmia brutal i que ho complica el fet que l’estada dels malalts a la unitat de vigilància intensiva s’allarga uns 20 dies.

Ha explicat que diàriament es fan entre 1.500 i 3.000 tests per analitzar com es comporta l’epidèmia, però sobre si n’hi ha prous, ha asseverat: “El test no ho salva tot. Arriben (test) ràpids, que ens ajuden a discriminar els casos positius, però pel que fa als negatius, no són fiables”.

Residències

Sobre les residències, la titular de Salut ha recordat que és preferible que els qui puguin s’enduguin la gent gran a casa: “Contaminar la família que és relativament més jove en comparació amb una residència on la gent és més vulnerable sempre és desitjable”.

Ha dit que s’haurà de revisar el protocol perquè les famílies es puguin endur la gent gran sense la necessitat de fer el test, després que li hagin traslladat algunes queixes de gent que no pot treure els seus familiars de les residències perquè no hi ha aquestes proves.

Quan li han preguntat per l’hospital de campanya de Sabadell (Barcelona) de l’Exèrcit –que dimecres l’alcaldessa del municipi va acusar la Generalitat d’haver-lo paralitzat–, ha apuntat que els hospitals de campanya s’han de muntar bé i que el de Sabadell “no està paralitzat”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca