Hi haurà “algun tipus de confinament” després de Setmana Santa

La consellera de Salut afirma que les UCI de Catalunya estan al límit

Publicitat

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha assegurat aquest dijous que hi haurà “algun tipus de confinament” després de Setmana Santa pel coronavirus, i ha detallat que pot ser que no sigui total però que caldrà protegir les persones més vulnerables.

En una entrevista a Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press, Vergés ha afirmat que les UCI estan al límit, malgrat haver “triplicat capacitats”, i ha assegurat que és una situació d’epidèmia brutal i que ho complica el fet que l’estada dels malalts a la unitat de vigilància intensiva s’allarga uns 20 dies.

Ha explicat que diàriament es fan entre 1.500 i 3.000 tests per analitzar com es comporta l’epidèmia, però sobre si n’hi ha prous, ha asseverat: “El test no ho salva tot. Arriben (test) ràpids, que ens ajuden a discriminar els casos positius, però pel que fa als negatius, no són fiables”.

Residències

Publicitat

Sobre les residències, la titular de Salut ha recordat que és preferible que els qui puguin s’enduguin la gent gran a casa: “Contaminar la família que és relativament més jove en comparació amb una residència on la gent és més vulnerable sempre és desitjable”.

Ha dit que s’haurà de revisar el protocol perquè les famílies es puguin endur la gent gran sense la necessitat de fer el test, després que li hagin traslladat algunes queixes de gent que no pot treure els seus familiars de les residències perquè no hi ha aquestes proves.

Quan li han preguntat per l’hospital de campanya de Sabadell (Barcelona) de l’Exèrcit –que dimecres l’alcaldessa del municipi va acusar la Generalitat d’haver-lo paralitzat–, ha apuntat que els hospitals de campanya s’han de muntar bé i que el de Sabadell “no està paralitzat”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes