El Perú informa que 47 dones han estat violades des de l’inici de l’estat d’emergència

S'han registrat 538 casos d'agressions, tant físiques com a psicològiques

El Ministeri de la Dona del Perú ha informat aquest dimecres que 47 dones, de les quals 27 són nenes, han estat violades al país des que es va decretar a mitjans març l’estat d’emergència i la quarentena obligatòria per frenar l’avanç del coronavirus.

Publicitat

La ministra, Gloria Montenegro, ha revelat a més que s’han registrat 538 casos d’agressions, tant físiques com a psicològiques, comeses contra les dones, 25 de les quals van ser acollides amb els seus fills en instal·lacions de l’Estat davant els maltractaments que sofrien en les seves llars.

Montenegro ha aprofitat per recordar a la ciutadania que el número de telèfon habilitat pel Govern segueix vigent i operant les 24 hores del dia, malgrat la situació de crisi sanitària que viu el país a causa de la pandèmia.

La ministra, segons ha assenyalat el diari local ‘el Perú21’, ha detallat que s’han rebut 5.418 trucades des que es va decretar la quarentena obligatòria al país andí el passat 15 de març.

Fins al moment, el Perú ha confirmat 1.323 casos positius i 38 morts per coronavirus. Les xifres a nivell global indiquen més de 46.800 víctimes mortals i més de 932.000 contagis.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes