Dimarts 02 Juny, 2020

El Gobierno considera “injust” dir que Espanya va reaccionar tard contra el virus

Afirma que les mesures econòmiques es van acordar amb els agents econòmics i socials

Més llegits

Asfixia per un racisme assassí

L'assassinat de George Floyd a mans —més ben dit a genolls— de la policia a Minneapolis ha remogut consciències...

Els comuns plantegen boicotejar Nissan

La líder de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Jéssica Albiach, ha plantejat el boicot a l'aliança de Nissan-Renault-Mitsubishi com...

La CUP insta a nacionalitzar Nissan per salvar els llocs de treball

El diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonès ha reclamat al Govern que mantingui els llocs de treball...

El Suprem prohibeix l’exhibició de banderes “no oficials” als edificis i espais públics

La Sala III del Tribunal Suprem ha emès una sentència que estableix com a doctrina que “l’ús, fins i...

La flama resignificadora

Bon dia (tot el dia), benvolguts lectors de Mirall. Feia temps que no apareixia la meua firma enlloc, les...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

La ministra d’Afers Exteriors, UE i Cooperació, Arancha González Laya, considera “injust” que es digui que Espanya va reaccionar tard a l’emergència del coronavirus i més aviat creu que tothom va subestimar la rapidesa amb la qual es transmet el virus.

Segons la ministra, això potser es deu al fet que altres epidèmies, com ara les de l’Ebola, el SARS o l’H5N1 van ser “molt localitzades” i ara “no ha estat el cas”. “Hi ha un problema d’expansió que no vam veure”, ha dit en una entrevista de la ràdio suïssa RTS, que ha recollit Europa Press.

González Laya ha insistit que el Govern espanyol ha seguit en tot moment les recomanacions de les autoritats sanitàries mundials, espanyoles i europees i que alguns països europeus van continuar celebrant grans esdeveniments públics quan Espanya ja havia deixat de fer-ne.

La ministra ha defensat que a Espanya hi comença ha haver “una estabilització” dels contagis, les hospitalitzacions i els ingressos a les UCI però ha admès que “malauradament encara no s’ha vist completament el descens de la corba”.

Suïssa és un dels països que, en contra de la tendència europea, no ha adoptat mesures estrictes de confinament, però la ministra espanyola ha assenyalat que correspon a cada país decidir la seva estratègia i que ella no “donarà lliçons”.

No obstant això, creu que el que tots els països sí tenen en comú és que hauran de posar l’economia “en hibernació” i després incórrer en “despeses públiques en quantitats astronòmiques” per reactivar-la. També la necessitat d’una gran cooperació internacional públic-privada per trobar una vacuna.

Quan li han preguntat si a Espanya els sectors econòmics pressionen per tornar a la normalitat, ha assenyalat que l’executiu va parlar amb els actors econòmics i els sindicats i que van acordar les mesures per ‘congelar’ l’economia i després ‘descongelar-la’, però ha reconegut que “la ralentització fa mal”.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Budó veu dins de “la normalitat d’un govern de coalició” les diferències entre ERC i JxCat

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dilluns que les diferències entre ERC i JxCat sobre la...

Rufián defensa l’acord amb el PSOE perquè “l’alternativa és una extrema dreta”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat el pacte amb el govern espanyol perquè ERC s'abstingui a la sisena pròrroga de l'estat...

El Suprem prohibeix l’exhibició de banderes “no oficials” als edificis i espais públics

La Sala III del Tribunal Suprem ha emès una sentència que estableix com a doctrina que “l’ús, fins i tot ocasional, de banderes no...

Els comuns plantegen boicotejar Nissan

La líder de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Jéssica Albiach, ha plantejat el boicot a l'aliança de Nissan-Renault-Mitsubishi com una de les "mesures de...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca