El Tercer Sector reclama al Govern accelerar l’aprovació del reglament de l’RG

Alerta que l'epidèmia del Covid-19 tindrà un gran impacte social i que aquesta prestació és "imprescindible i urgent"

La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha reclamat al Govern que acceleri l’aprovació del reglament per desplegar i implementar la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), que considera “imprescindible i urgent” davant la situació provocada per la pandèmia del coronavirus.

Publicitat

“A Catalunya tenim un instrument que ens pot ajudar a contenir les conseqüències socials del Covid-19 i evitar que la taxa de risc de pobresa pugi encara més, però aquesta eina no funcionarà en els seus màxims (com ja ha passat fins ara) si no disposem del reglament”, ha assegurat la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina, en un comunicat aquest dimecres.

Aquest mateix dimecres s’engega a Catalunya l’última actualització dels imports de la Renda Garantida de Ciutadania, que arriba finalment als màxims previstos: 664 euros al mes para persones adultes en situació de vulnerabilitat, i 1.196 euros al mes per a famílies de dos adults i dos fills.

No obstant això, la Taula considera que aquesta prestació encara és insuficient “no només en cobertura sinó també en quantia” i insta el Govern al fet que, a més d’aprovar el reglament, augmenti les ajudes i agiliti i flexibilitzi els tràmits per obtenir-les.

Segons les últimes dades publicades per la Generalitat al desembre del 2019, actualment hi ha a Catalunya 124.000 persones beneficiàries de la RGC; però segons la Taula del Tercer Sector, que utilitza dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, la població catalana vulnerable és de 1.600.000 persones.

“Si tenim en compte les 124.000 persones que reben l’ajuda, actualment només un 8% de la població catalana en risc de pobresa percep aquesta prestació social”, reflexionen des de la Taula del Tercer Sector, que reclama protegir a aquestes persones i les que, arran de la crisi del coronavirus, es quedaran sense ingressos.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes