El Gobierno retalla 215M€ del fons que rep Catalunya per a polítiques actives d’ocupació

El Departament de Treball rebutja la decisió de reduir un 55% la partida destinada a fer cursos als aturats

Publicitat

El Ministeri de Treball i Economia Social ha retallat en 215 milions d’euros el fons que rep la Generalitat per a polítiques actives d’ocupació, que es destinen als cursos formatius per a persones que estan a l’atur. En un comunicat, el Departament encapçalat per Chakir El Homrani ha expressat la seva “total disconformitat” amb la decisió que la Moncloa ha comunicat aquest dimecres a les comunitats autònomes. A partir d’ara, els ingressos per finançar les formacions que s’extreien de les nòmines dels treballadors es podran destinar al finançament de les prestacions d’atur. La conselleria creu que la mesura “trenca les solucions” que s’hauran d’aplicar en benefici dels treballadors afectats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia.

El govern espanyol ha informat aquest dimecres que donarà 173 milions d’euros per a polítiques actives d’ocupació a Catalunya, una quantitat que significa una retallada del 55,30% respecte dels fons assignats l’any passat, que van ser 388 milions d’euros.

La conselleria creu que el Ministeri està traient drets de les persones treballadores perquè “fa que siguin aquestes les que paguin les seves pròpies prestacions amb els diners de les quotes de formació”.

A més, critiquen que no s’hagi advertit prèviament de la mesura i consideren que s’ha produït una “retallada competencial” que deixa a les comunitats autònomes “sense eines per combatre l’atur i per atendre empreses i persones treballadores”.

Publicitat

També han criticat que el ministeri liderat per Yolanda Díaz no hagi consultat normes ni criteris per retallar aquests fons, el que demostra una “falta de sensibilitat” en vers Catalunya i les altres comunitats autònomes que tenen la competència d’aplicar aquestes mesures.

Alhora, afirmen que no s’han previst les modificacions normatives en la tramitació d’Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació que han impactat de “forma extraordinària” a tots els territoris i veuen “incomprensible” aquesta “retallada implícita de les capacitats de resposta dels serveis públics de les administracions competents” en un moment com l’actual.

“Per mitigar els efectes del covid-19 no s’hi val la deslleialtat institucional ni la debilitació dels serveis públics de Catalunya i de les comunitats autònomes que hauran de gestionar la postcrisi sanitària”, assegura un comunicat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca