Calviño, sobre els problemes econòmics de l’Estat: No, però sí

Diu que no té problemes però admet que busquen recursos per destinar-los a la crisi

La vicepresidenta tercera i ministra de d’Assumptes Econòmica, Nadia Calviño, assegura que l’estat espanyol no té problemes ni de “liquiditat” ni de “finançament” però admet que estan adoptant mesures per aprofitar romanents d’organismes autònoms i recursos de polítiques que no es posaran en marxa per finançar la sanitat o l’educació. En una entrevista a Onda Cero, Calviño ha insistit, però, que malgrat això cal una “resposta europea” que permeti respondre de manera “unida” a la crisi del coronavirus. També han demanat a la Comissió Europea poder reutilitzar els 11.000 MEUR que les quedaven dels fons estructurals del 2020 i estan “esperan resposta”.

Publicitat

Calviño, però, ha evitat valorar fins quan es podran sostenir les mesures econòmiques aplicades per l’executiu però ha insistit que l’impacte “hauria de ser transitori temporal” i que, tot i que aquest any serà de “caiguda” en relació al PIB, el que ve serà de “recuperació”. “La magnitud dependrà de la duració perquè depenen del que duri, la crisi pot ser més estructural”, ha dit.

La ministra ha evitat també posar data a l’aixecament de les restriccions. Ha dit que estan estudiant, juntament amb els experts, quins seran els “indicadors” que apuntaran a les mesures per “desescalar”. “Confio que quan veiem que la situació de la salut va alleugerint la càrrega sobre les UCI, voldrà dir que podrem anar pensant en anar rebaixant en l’àmbit econòmic”, ha remarcat.

La ministra també ha defensat les mesures adoptades pel govern espanyol i ha tornat a dir que suposen una “xarxa de seguretat” per als espanyols i ha admès que les crítiques són legítimes. Malgrat això, ha advertit que “l’Estat no pot reemplaçar el conjunt de l’economia”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca