Ábalos retreu la gratuïtat de transports i peatges a Catalunya

"Si el que pretenem és reduir la mobilitat, no hauríem de prendre mesures que estimulin la mobilitat"

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha dit aquest dimarts que li sembla “una mica contradictori” que el Govern estudiï la gratuïtat del transport públic i peatges per la crisi del coronavirus, perquè aquestes mesures “estimulen la mobilitat”.

Publicitat

En una entrevista de la Cadena Ser recollida per Europa Press, ha afirmat que la pretensió ara és reduir la mobilitat. “Si el que pretenem és reduir la mobilitat, no hauríem de prendre mesures que estimulin la mobilitat”, i ha insistit que és “contradictori demanar més fons per al transport públic i al mateix temps evitar els ingressos”. “Són contradiccions dels temps que vivim”, ha afegit.

En aquest sentit, el titular de Transports ha dit que no entén “el missatge” del Govern. “Entenc també que tot el que sigui gratuït mereix suport unànime, però no entenc en quina política es residencia aquesta mesura”, ha aclarit. “Estem per evitar la mobilitat, no fomentar-la”, ha recalcat.

No obstant això, ha dit: “No anem a fer conflictes amb decisions que es puguin prendre”.

El Govern ha comunicat aquest dimarts que establirà la gratuïtat del transport públic dels operadors que depenen de la Generalitat sense estar adscrits a autoritats de transport territorial en l’estat d’alarma pel coronavirus, durant el qual també planteja que els peatges siguin gratuïts.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca