Ábalos retreu la gratuïtat de transports i peatges a Catalunya

"Si el que pretenem és reduir la mobilitat, no hauríem de prendre mesures que estimulin la mobilitat"

Publicitat

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha dit aquest dimarts que li sembla “una mica contradictori” que el Govern estudiï la gratuïtat del transport públic i peatges per la crisi del coronavirus, perquè aquestes mesures “estimulen la mobilitat”.

En una entrevista de la Cadena Ser recollida per Europa Press, ha afirmat que la pretensió ara és reduir la mobilitat. “Si el que pretenem és reduir la mobilitat, no hauríem de prendre mesures que estimulin la mobilitat”, i ha insistit que és “contradictori demanar més fons per al transport públic i al mateix temps evitar els ingressos”. “Són contradiccions dels temps que vivim”, ha afegit.

En aquest sentit, el titular de Transports ha dit que no entén “el missatge” del Govern. “Entenc també que tot el que sigui gratuït mereix suport unànime, però no entenc en quina política es residencia aquesta mesura”, ha aclarit. “Estem per evitar la mobilitat, no fomentar-la”, ha recalcat.

No obstant això, ha dit: “No anem a fer conflictes amb decisions que es puguin prendre”.

Publicitat

El Govern ha comunicat aquest dimarts que establirà la gratuïtat del transport públic dels operadors que depenen de la Generalitat sense estar adscrits a autoritats de transport territorial en l’estat d’alarma pel coronavirus, durant el qual també planteja que els peatges siguin gratuïts.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes