L’OMS situa Espanya i Itàlia al pic de la corba i demana fer un últim esforç

"Tothom parla de la corba i l'estabilització, però la pregunta és com aconseguir anar cap avall i per fer-ho no n'hi ha prou de tancar la població, sinó que també cal centrar-se en la salut pública"

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha dit que és possible que Espanya i Itàlia estiguin arribant al pic d’incidència de casos de coronavirus, però ha advertit que per reduir el nombre de contagis no n’hi ha prou de mantenir aïllada la població, sinó que hauran de seguir fent tests diagnòstics.

Publicitat

“Tothom parla de la corba i l’estabilització, però la pregunta és com aconseguir anar cap avall i per fer-ho no n’hi ha prou de tancar la població, sinó que també cal centrar-se en la salut pública”, ha dit el director d’Emergències de l’Organització Mundial de la Salut, Mike Ryan.

En aquest sentit, la directora tècnica del Programa d’Emergències Sanitàries de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Maria Van Kerkhove, ha subratllat la importància de continuar localitzant intensament els casos de coronavirus, aïllar els contactes i tractar els infectats.

L’OMS recomana fer proves fins que tan sols un 10 per cent de la població dona positiu. Si un 80 o 90 per cent dels resultats són positius és que la situació no està controlada, tot i que reconeixen que la possibilitat de fer les proves depèn del nombre de tests que disposa cada país.

Respecte a l’eficàcia de la cloroquina, l’organisme de les Nacions Unides ha aclarit que no hi ha un tractament específic que “guareixi” el coronavirus i que fàrmacs com aquest es fan servir per abreujar la malaltia, millorar algunes complicacions i evitar que els casos lleus empitjorin.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca