L’OMS situa Espanya i Itàlia al pic de la corba i demana fer un últim esforç

"Tothom parla de la corba i l'estabilització, però la pregunta és com aconseguir anar cap avall i per fer-ho no n'hi ha prou de tancar la població, sinó que també cal centrar-se en la salut pública"

Publicitat

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha dit que és possible que Espanya i Itàlia estiguin arribant al pic d’incidència de casos de coronavirus, però ha advertit que per reduir el nombre de contagis no n’hi ha prou de mantenir aïllada la població, sinó que hauran de seguir fent tests diagnòstics.

“Tothom parla de la corba i l’estabilització, però la pregunta és com aconseguir anar cap avall i per fer-ho no n’hi ha prou de tancar la població, sinó que també cal centrar-se en la salut pública”, ha dit el director d’Emergències de l’Organització Mundial de la Salut, Mike Ryan.

En aquest sentit, la directora tècnica del Programa d’Emergències Sanitàries de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Maria Van Kerkhove, ha subratllat la importància de continuar localitzant intensament els casos de coronavirus, aïllar els contactes i tractar els infectats.

L’OMS recomana fer proves fins que tan sols un 10 per cent de la població dona positiu. Si un 80 o 90 per cent dels resultats són positius és que la situació no està controlada, tot i que reconeixen que la possibilitat de fer les proves depèn del nombre de tests que disposa cada país.

Publicitat

Respecte a l’eficàcia de la cloroquina, l’organisme de les Nacions Unides ha aclarit que no hi ha un tractament específic que “guareixi” el coronavirus i que fàrmacs com aquest es fan servir per abreujar la malaltia, millorar algunes complicacions i evitar que els casos lleus empitjorin.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes