La Mesa del Parlament proposa donar les dietes de desplaçament a la lluita contra el coronavirus

"S'ha constatat que molts diputats ja estaven exercint aquesta solidaritat i s'ha decidit instar als que encara no ho feien a fer-ho el més aviat possible"

Publicitat

La Mesa del Parlament ha acceptat aquest dimarts la proposta del president de la Cambra catalana, Roger Torrent, de demanar als diputats donar la part dels seus salaris que correspon a les dietes per desplaçament de març a la lluita contra el Covid-19.

“De fet, s’ha constatat que molts diputats ja estaven exercint aquesta solidaritat i s’ha decidit instar als que encara no ho feien a fer-ho el més aviat possible”, han explicat fonts parlamentàries.

Pel que fa al salari del mes d’abril, la Mesa decidirà la setmana que ve com s’articula la donació de les dietes, però “una possibilitat és que el Parlament no les aboni i faci una donació a entitats que estan lluitant contra el Covid-19”.

També es planteja “retornar-les al Govern perquè es destinin a la Conselleria de Salut”, i les mateixes fonts asseguren que hi ha acord per donar també les dietes del mes d’abril, però no en la forma concreta de fer aquesta donació.

Publicitat

A més, l’Òrgan rector de la Cambra també ha autoritzat les compareixences dels consellers del Govern davant les comissions respectives i que es faran per via telemàtica i es podran fer preguntes orals.

L’ordre de les compareixences –el dia i l’hora– es decidirà a partir de la proposta que presentarà el Govern, han concretat les mateixes fonts.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca