Els llogaters en peu de guerra contra Sánchez: “Intorelable”

Consideren "totalment insuficients" les mesures per afrontar el pagament del lloguer i que els afectats s'hagin d'endeutar per pagar preus "Inflats per l'especulació"

La plataforma per la suspensió dels lloguers, que va convocar una vaga del pagament de les quotes d’aquest mes a partir de l’1 d’abril, considera que les mesures aprovades pel govern espanyol per fer-hi front són “totalment insuficients”. “És intolerable que les persones majoritàriament afectades per la crisi hagin de seguir pagant els lloguers inflats per l’especulació, a costa d’endeutar-se”, critica en un comunicat la plataforma, que agrupa més de 200 entitats, entre les quals el Sindicat de Llogateres. Les entitats continuen reclamant la suspensió de pagaments ja que permetria als més afectats per la crisi del coronavirus “superar l’asfíxia econòmica” i per aquest motiu han decidit mantenir la vaga de pagament de lloguers.

Publicitat

Sobre els microcrèdits que llançarà l’executiu espanyol a interès zero perquè s’hi acullin inquilins que no poder fer front al lloguer, les entitats consideren que el govern espanyol “augmenten el seu deute públic per permetre que el mercat immobiliari surti intacte de la crisi” mentre, afegeixen, demanen als ciutadans que facin un esforç per superar aquesta crisi causada pel coronavirus. “Suposa que mentre les famílies s’endeuten, els arrendadors vegin la seva liquiditat i el poder adquisitiu totalment intacte”, assenyala.

En el comunicat, la plataforma també retreu a l’executiu espanyol que amb mesures com les d’aquest dimarts el què fan és “mantenir els preus de lloguer artificialment alts, fent-los pagar a una ciutadania amb uns ingressos que cauen en picat”. “No és només injust: és irracional en termes econòmics. El govern ens està forçant a escollir entre menjar o endeutar-nos”, sentencia.

D’altra banda, les entitats neguen que la gran majoria de propietaris depenguin de la renda de lloguer per arribar a finals de mes i han apuntat que, en tot cas, el govern hauria d’ajudar el col·lectiu que necessiti aquest ingrés. Com a exemple, asseguren que només a Barcelona 1.000 arrendadors controlen 75.000 habitatges, el què suposa una tercera part del mercat.

Tot i les crítiques al govern espanyol, la plataforma d’entitats ha destacat la paralització dels desnonaments per impagament a inquilins en situació de vulnerabilitat i la pròrroga de contractes durant sis mesos.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca