El PP demana un estudi científic que analitzi la relació entre l’augment de contagis i el 8M

Els populars recorden que en aquell moment a Itàlia s'havia confinat una quinzena de regions que presentaven un alt grau de contagi

Publicitat

El PP ha registrat al Congrés una bateria d’iniciatives perquè es faci un estudi científic que analitzi la relació entre els contagis de coronavirus a Madrid i la celebració dels actes del Dia Internacional de la Dona el passat 8 de març, així com que la ministra d’Igualtat, Irene Montero, expliqui en seu parlamentària quina ha estat la seva responsabilitat en la convocatòria d’aquestes marxes.

En el text, els populars recorden que en aquell moment a Itàlia s’havia confinat una quinzena de regions que presentaven un alt grau de contagi, quan a Espanya es va permetre celebrar aquest esdeveniment en el qual s’esperava una alta concentració de persones. Després de la manifestació, explica el PP, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va justificar que “la situació va canviar aquell mateix vespre”.

Els de Pablo Casado dubten d’aquestes afirmacions i recorden que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va alertar de la situació abans del 8M i va publicar una guia per prevenir la llavors possible pandèmia, que aconsellava, entre d’altres mesures, “activar els mecanismes de coordinació tan aviat com sigui possible abans que es podrueixi una transmissió comunitària” quan a Espanya hi havia 275 casos.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca