Un milió de treballadors són acomiadats o incloses en un ERTO a Catalunya

CCOO detecta mig milió d'acomiadaments, que se sumarien a les prop de 520.000 persones incloses en un ERTO

Publicitat

Un milió de treballadors s’han vist afectats per la crisi del covid-19 a Catalunya, segons els càlculs aproximats del sindicat Comissions Obreres. L’organització suma els gairebé 520.000 treballadors afectats per un Expedient de Regulació Temporal de l’Ocupació (ERTO), que passaran a cobrar atur temporalment, al mig milió d’acomiadaments que calculen que s’han produït en les dues setmanes des que es va decretar l’estat d’alarma. En una entrevista amb l’ACN, el secretari general del sindicat a Catalunya, Javier Pacheco, ha detallat que gran part dels acomiadaments detectats són rescissions de contractes temporals, a temps parcials o fix de curta durada amb indemnitzacions poc abundants.

En el pitjor moment de la crisi econòmica del 2008, a Catalunya hi va haver gairebé 950.000 aturats.

En aquest sentit, tant des de CCOO com des de l’altre sindicat majoritari, la UGT, demanen al servei estatal d’ocupació que faci “tot el que sigui necessari” per assegurar que els treballadors que ho necessitin percebin la prestació d’atur a principis d’abril i que no hagin d’esperar més d’un mes a rebre aquest subsidi.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca