Podem abandona l’esperit crític

Vol que el Govern "deixi de banda interessos partidistes" i "no posi en dubte" les mesures de l'executiu espanyol

Podem Catalunya ha demanat al Govern de la Generalitat que “deixi de banda els interessos partidistes” i “doni sortida a les demandes que el moment reclama”, en referència al coronavirus. “El Govern hauria de col·laborar el màxim possible amb la resta d’administracions i no posar en qüestió totes les mesures que implementa el govern central”, diuen en un comunicat, on retreuen a l’executiu català “la seva actitud i inactivitat” davant els “greus problemes”. Podem ha atribuït les complicacions en la lluita contra el coronavirus a la “creixent privatització dels darrers anys” que consideren que ha fet JxCat. També retreuen al Govern que hagi “incomplert sistemàticament” la Llei de Renda Garantida i s’hagi denegat el 80% de les sol·licituds.

Publicitat

La formació lamenta que la “creixent privatització” hagi “minvat recursos importantíssims” a la sanitat pública i retreu a l’executiu català que “no accepti la seva responsabilitat” ni “hi posi remei”. També reclama saber les dades del nombre de llits i recursos que s’estan utilitzant de la sanitat privada.

Pel que fa a JxCat, creuen que són responsables de “la creixent privatització” dels darrers anys. En aquest sentit, recorden que entre 2009 i 2018 Catalunya va ser la comunitat que més va retallar en despesa social –un 19,9% menys- i lamenten que sigui la que menys inversió per càpita fa en salut, a banda de tenir “un dels sistemes sanitaris més privatitzats d’Espanya”, per darrere de Madrid. També retreuen al Govern que s’hagi “recuperat” la inversió en Salut dels anys del Tripartit.

També en relació a la privatització de serveis, la formació denuncia que “només un minso i escandalós 9%” de les residències de gent gran són públiques. En aquest sentit alerten de “l’augment” de contagis en residències i ho atribueixen a “la manca de personal i recursos” per cobrir les necessitats dels residents.

Al comunicat, la formació ha manifestat “indignació per comportament de la dreta catalana i espanyola” en al crisi sanitària, ja que consideren que en lloc de “col·laborar i mostrar lleialtat institucionals” s’ha “posat pals a les rodes” i “no han fet front a les seves responsabilitats”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca