Podem abandona l’esperit crític

Vol que el Govern "deixi de banda interessos partidistes" i "no posi en dubte" les mesures de l'executiu espanyol

Publicitat

Podem Catalunya ha demanat al Govern de la Generalitat que “deixi de banda els interessos partidistes” i “doni sortida a les demandes que el moment reclama”, en referència al coronavirus. “El Govern hauria de col·laborar el màxim possible amb la resta d’administracions i no posar en qüestió totes les mesures que implementa el govern central”, diuen en un comunicat, on retreuen a l’executiu català “la seva actitud i inactivitat” davant els “greus problemes”. Podem ha atribuït les complicacions en la lluita contra el coronavirus a la “creixent privatització dels darrers anys” que consideren que ha fet JxCat. També retreuen al Govern que hagi “incomplert sistemàticament” la Llei de Renda Garantida i s’hagi denegat el 80% de les sol·licituds.

La formació lamenta que la “creixent privatització” hagi “minvat recursos importantíssims” a la sanitat pública i retreu a l’executiu català que “no accepti la seva responsabilitat” ni “hi posi remei”. També reclama saber les dades del nombre de llits i recursos que s’estan utilitzant de la sanitat privada.

Pel que fa a JxCat, creuen que són responsables de “la creixent privatització” dels darrers anys. En aquest sentit, recorden que entre 2009 i 2018 Catalunya va ser la comunitat que més va retallar en despesa social –un 19,9% menys- i lamenten que sigui la que menys inversió per càpita fa en salut, a banda de tenir “un dels sistemes sanitaris més privatitzats d’Espanya”, per darrere de Madrid. També retreuen al Govern que s’hagi “recuperat” la inversió en Salut dels anys del Tripartit.

També en relació a la privatització de serveis, la formació denuncia que “només un minso i escandalós 9%” de les residències de gent gran són públiques. En aquest sentit alerten de “l’augment” de contagis en residències i ho atribueixen a “la manca de personal i recursos” per cobrir les necessitats dels residents.

Publicitat

Al comunicat, la formació ha manifestat “indignació per comportament de la dreta catalana i espanyola” en al crisi sanitària, ja que consideren que en lloc de “col·laborar i mostrar lleialtat institucionals” s’ha “posat pals a les rodes” i “no han fet front a les seves responsabilitats”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes