Foment juga amb l’Spexit si Europa no respon

Creu que caldria plantejar la utilitat de la UE "si es demostra insolidaritat"

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha cridat aquest dilluns a preguntar-se per a què serveix la Unió Europea si es demostra la insolidaritat dels països nòrdics amb els països més afectats econòmicament pel coronavirus.

Publicitat

“Si es demostra la insolidaritat dels països nòrdics, potser hauríem de plantejar-nos per a què serveix la Unió Europea”, ha declarat en una entrevista de Ràdio 4.

Així s’ha pronunciat després de demanar al Govern central mesures com que assumeixi el 75% dels salaris o que es paralitzi el pagament d’impostos de les empreses que tanquin, i ha considerat que l’Estat podria fer el que planteja la patronal catalana si després compta amb ajuda europea.

“Se li dispararia el dèficit, s’incrementaria el deute públic, però també hauria de pensar que això s’hauria de resoldre a curt termini”, ha pronunciat en referència als ‘coronabonus’.

A més, s’ha referit a les declaracions del diumenge de la portaveu del Govern central, María Jesús Montero, defensant una hibernació de l’economia: “Em fa gràcia que quan Montero es refereix a una hibernació, no parli a continuació d’una hibernació d’impostos”.

Sánchez Llibre ha valorat que el nou Decret Llei publicat el diumenge en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), no canvia molt de l’anterior: “El 70-80% de serveis que estaven treballant fins a finals de la setmana passada continuaran oberts. Això és improvisació, falta de rigor i falta de respecte”.

Preguntat sobre qui decideix com es retornen els vuit dies que els treballadors cobraran sense anar a treballar, ha valorat que haurà d’haver-hi un acord entre els treballadors i sindicats també tenint en compte els convenis col·lectius de cada empresa: “En aquests moments la complicitat que tenim els empresaris i els sindicats està al 150%”.

No prohibir els acomiadaments

Ha defensat l’honorabilitat dels empresaris, ha valorat que segurament no hi haurà acomiadaments -“tal vegada algun”-, i ha asseverat que els empresaris no volen acomiadar sinó donar treball, per la qual cosa ha sostingut que no fa falta prohibir els acomiadaments.

Amb tot, ha considerat que la recuperació després de la crisi pel coronavirus serà molt ràpida, que és “realment optimista”, i que des de Foment estan treballant estratègies per a la recuperació després de l’emergència sanitària, al que ha resolt que l’Estat els ha d’ajudar.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca