El sistema sanitari català resisteix

Vergés reconeix que està "absolutament tensionat" però no diu que estigui al límit

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha admès que el sistema sanitari està “absolutament tensionat” i ha reiterat que aquestes setmanes i les que vénen seran “molt complicades” per l’augment de pacients amb covid-19 en estat greu. Ara bé, Vergés no ha dit que el sistema estigui al límit; una pregunta que se li ha formulat en diverses ocasions en la roda de premsa diària del Govern després que la doctora del Centre de de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, María José Sierra, hagi afirmat aquest dilluns que les Unitats de Cures Intensives (UCI) de Madrid i Catalunya estan “al límit de la seva capacitat”. Vergés ha insistit que continuen treballant per augmentar la capacitat d’UCI i que actualment hi ha més de 1.700 llits.

Publicitat

A Barcelona, hi ha 290 pacients ingressats en hotels perquè se’ls pugui fer seguiment i 117 professionals sanitaris que s’hi allotgen per poder descansar entre jornades.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes