El Gobierno demana perdó per publicar el decret vint minuts abans de dilluns

Soc conscient que molts sectors empresarials estaven amoïnats per saber fins on i com els afectava la mesura i jo des d'aquí demano perdó"

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha demanat perdó aquest dilluns pel “retard” amb el qual s’ha publicat aquest diumenge en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), minuts abans de mitjanit, el reial decret per suspendre les activitats no essencials.

Publicitat

La norma especificava quins professionals havien o no d’anar a treballar, i ha reconegut que ha generat “intranquil·litat”. “Soc conscient que molts sectors empresarials estaven amoïnats per saber fins on i com els afectava la mesura i jo des d’aquí demano perdó”, ha afirmat en una entrevista a Antena 3.

Posteriorment, en declaracions a la Sexta, la ministra ha tornat a demanar perdó “pel retard”, i ho ha atribuït a qüestions “tècniques”, i no pas “jurídiques”. A més a més, ha assegurat que la mesura “no va generar cap discussió” dins l’executiu i ha negat qualsevol “improvisació”.

“Però sí és cert que el caràcter tècnic de la definició de molts sectors va requerir una miqueta de temps. Demano disculpes perquè sé perfectament la intranquil·litat que hi havia legítimament en molts sectors”, ha emfatitzat.

En tot cas, ha defensat la necessitat d’adoptar aquesta mesura, “per millorar i sortir com més aviat possible d’aquesta crisi en un sentit econòmic i social”. “No tenim cap més eina que confinar-nos, tot i que és duríssim, en som conscients”, ha reblat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca