El Gobierno demana perdó per publicar el decret vint minuts abans de dilluns

Soc conscient que molts sectors empresarials estaven amoïnats per saber fins on i com els afectava la mesura i jo des d'aquí demano perdó"

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha demanat perdó aquest dilluns pel “retard” amb el qual s’ha publicat aquest diumenge en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), minuts abans de mitjanit, el reial decret per suspendre les activitats no essencials.

Publicitat

La norma especificava quins professionals havien o no d’anar a treballar, i ha reconegut que ha generat “intranquil·litat”. “Soc conscient que molts sectors empresarials estaven amoïnats per saber fins on i com els afectava la mesura i jo des d’aquí demano perdó”, ha afirmat en una entrevista a Antena 3.

Posteriorment, en declaracions a la Sexta, la ministra ha tornat a demanar perdó “pel retard”, i ho ha atribuït a qüestions “tècniques”, i no pas “jurídiques”. A més a més, ha assegurat que la mesura “no va generar cap discussió” dins l’executiu i ha negat qualsevol “improvisació”.

“Però sí és cert que el caràcter tècnic de la definició de molts sectors va requerir una miqueta de temps. Demano disculpes perquè sé perfectament la intranquil·litat que hi havia legítimament en molts sectors”, ha emfatitzat.

En tot cas, ha defensat la necessitat d’adoptar aquesta mesura, “per millorar i sortir com més aviat possible d’aquesta crisi en un sentit econòmic i social”. “No tenim cap més eina que confinar-nos, tot i que és duríssim, en som conscients”, ha reblat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes