Sánchez fiarà l’estabilitat econòmica a Europa

Montero avisa que la crisi tindrà "una repercussió greu en els comptes públics": "Necessitem una Europa més unida que mai i a l'altura de les circumstàncies"

Publicitat

La ministra d’Hisenda i portaveu del Govern central, María Jesús Montero, ha avisat que la crisi provocada pel coronavirus “tindrà una repercussió greu en els comptes públics”, i ha destacat que el primer és la salut dels ciutadans.

En una entrevista en Catalunya Ràdio, Montero ha assegurat que, després dels acomiadaments temporals i definitius que es produiran, caldrà “cercar recursos apel·lant a Europa”.

“Necessitem una Europa més unida que mai i a l’altura de les circumstàncies” i que ningú es quedi enrere, ha subratllat la ministra, que ha assegurat que estan fent tot el possible per contractar a sanitaris i ampliar espais dins dels hospitals.

Montero ha explicat que el Govern central ha decidit reduir la mobilitat seguint les recomanacions de persones encarregades de l’anàlisi científic de la pandèmia: “És molt senzill, quan no ets al comitè tècnic, especular sobre mesures”, ha respost la portaveu preguntada per si aquestes mesures es podien haver pres abans.

Publicitat

Ha dit que el Govern cetral ha decidit “aprofitar la Setmana Santa per perllongar aquest període de vacances” i reduir així la mobilitat i ha afirmat que Espanya ha pres les mesures més dràstiques de la UE i que cal aprendre dels comportaments d’altres països.

Sobre la compra de material sanitari, Montero ha explicat que hi ha demanda dels mateixos productes a tot el món, “la qual cosa provoca que la producció nacional es quedin als països i hi hagi poca capacitat de fer compra i una competència ferotge”.

En ser preguntada per la compra de mercaderia defectuosa, la portaveu del Govern central ha concretat que es va retornar la comanda i després es “va reintegrar material vàlid per a lluita contra pandèmia” i ha criticat que hi hagi especuladors que estan aprofitant l’ocasió.

Montero ha sostingut que el Govern central va començar a adquirir material sanitari des que va començar la pandèmia, i que el nombre d’unitats “depèn de l’evolució” de la mateixa, després del que ha cridat a ser àgils i prendre les mesures plantejades pels tècnics en 24 hores.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca