El Gobierno no enganya a ningú: atac duríssim de la Pimec a l’executiu espanyol

Titlla les mesures d'"improvisades i de nul·la sensibilitat empresarial"

Pimec ha criticat les mesures del Govern central per limitar la mobilitat d’activitats no essencials i que les empreses hagin d’avançar el pagament de 15 dies del permís retribuït recuperable, i ha titllat la mesura de “improvisada, poc responsable i de nul·la sensibilitat empresarial”.

Publicitat

En un comunicat aquest diumenge, la patronal ha retret que aquest tipus de mesures manquen de seguretat jurídica: “No sortirem bé d’aquesta crisi i condicionarem de manera preocupant el nostre futur econòmic”.

Ha sostingut que el fet que la mesura s’hagi anunciat un dissabte a la tarda i sigui d’obligat compliment a partir del dilluns “demostra la improvisació i impossibilita la capacitat de reacció i d’organització de les empreses”.

Pimec considera que “hagués estat millor decretar dues setmanes de vacances, ja que recuperar aquestes hores serà molt complicat per a moltes empreses” i ha alertat de la situació de fallida econòmica en què es trobaran moltes empreses, que al seu judici s’agreujarà en les properes dues setmanes.

La patronal espera que l’obligació d’establir un permís retribuït als treballadors “no hauria de contemplar-se en els casos en què l’empresa es vegi obligada a efectuar un ERTO” i ha criticat que crea inseguretat jurídica amb els expedients de regulació temporal d’ocupació presentats durant aquesta setmana i que l’administració tenia 5 dies per aprovar-los o no.

Pimec ha demanat que es contemplin “possibles compensacions als autònoms i les pimes que hauran d’avançar uns diners que ara no tenen” per dur a terme aquesta mesura.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca