La CUP planteja dedicar els suplements de sou dels diputats a la sanitat pública

Torrent ha proposat destinar les dietes de desplaçament del Parlament a la lluitar contra el coronavirus

La CUP ha proposat que les indemnitzacions, dietes i altres suplements dels sous de diputats es reassignin de forma finalista per reforçar la sanitat pública durant la pandèmia pel coronavirus. En un comunicat, la formació considera que la mesura ha tenir caràcter retroactiu des de l’inici del confinament de la població, ja que els diputats no han hagut de fer ús d’aquests suplements. Així han respost a la iniciativa llançada aquest divendres pel president del Parlament, Roger Torrent, de traspassar al Departament de Salut la part del sou dels diputats corresponent a dietes per desplaçaments. Els anticapitalistes, però, reclamen que sigui una mesura generalitzada per evitar que se’n faci un ús propagandístic per part dels partits polítics.

Publicitat

A més, la CUP ha recordat que “en reiterades ocasions” ha plantejat reduir els salaris dels alts càrrecs públics i dels diputats i que aquest va ser un dels motius pels quals no van donar suport al pressupost del Parlament, que contempla un augment tant per als diputats com per als treballadors de la cambra. Els anticapitalistes critiquen les dietes per desplaçament en considerar-los “sobresous encoberts” i “privilegis”. Per això, creuen necessària una rebaixa dels salaris dels alts
càrrecs, no només fruit de la crisi de salut pública generada pel covid-19, sinó perquè “estan molt allunyats de la mitjana de salaris de les classes populars i treballadores”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes