La CUP planteja dedicar els suplements de sou dels diputats a la sanitat pública

Torrent ha proposat destinar les dietes de desplaçament del Parlament a la lluitar contra el coronavirus

La CUP ha proposat que les indemnitzacions, dietes i altres suplements dels sous de diputats es reassignin de forma finalista per reforçar la sanitat pública durant la pandèmia pel coronavirus. En un comunicat, la formació considera que la mesura ha tenir caràcter retroactiu des de l’inici del confinament de la població, ja que els diputats no han hagut de fer ús d’aquests suplements. Així han respost a la iniciativa llançada aquest divendres pel president del Parlament, Roger Torrent, de traspassar al Departament de Salut la part del sou dels diputats corresponent a dietes per desplaçaments. Els anticapitalistes, però, reclamen que sigui una mesura generalitzada per evitar que se’n faci un ús propagandístic per part dels partits polítics.

Publicitat

A més, la CUP ha recordat que “en reiterades ocasions” ha plantejat reduir els salaris dels alts càrrecs públics i dels diputats i que aquest va ser un dels motius pels quals no van donar suport al pressupost del Parlament, que contempla un augment tant per als diputats com per als treballadors de la cambra. Els anticapitalistes critiquen les dietes per desplaçament en considerar-los “sobresous encoberts” i “privilegis”. Per això, creuen necessària una rebaixa dels salaris dels alts
càrrecs, no només fruit de la crisi de salut pública generada pel covid-19, sinó perquè “estan molt allunyats de la mitjana de salaris de les classes populars i treballadores”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca