Colau rebaixa el to quan ha d’exigir mesures al Gobierno

Mentre l'alcaldessa de Barcelona carrega amb duresa contra les poques competències de la Generalitat es mostra dòcil a l'hora d'exigir la suspensió dels lloguers, en mans de la gestió de l'Estat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest dissabte que se suspengui el pagament de lloguers d’habitatges i locals, la qual cosa considera una mesura urgent “que ha d’arribar de seguida, com a molt aquest dimarts”.

Publicitat

En una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, ha urgit a prendre la mesura davant l’arribada del final del mes i per tant el termini de pagament dels lloguers, i ha demanat per abans del dimarts “una mesura que permeti respirar a les famílies que han vist minvar els seus ingressos de forma radical aquest mes”.

Considera que la suspensió hauria d’afectar també als locals comercials i ha demanat “garantir un ingrés mínim” a tots els ciutadans, per la qual cosa s’ha referit a la Renda Garantida de Ciutadania de la Generalitat, de la qual ha lamentat que no s’ha acabat de desplegar, i ha instat a prendre mesures similars en tots els nivells administratius.

Preguntada per la seva opinió respecte a la intervenció de l’Exèrcit durant l’estat d’alarma, ha qualificat el seu discurs de molt bèl·lic, amb el qual ha dit que no se sent còmoda, i ha explicat: “Crec que que efectivament hi ha una sobrerrepresentació a les rodes de premsa. En canvi, estic totalment d’acord en què cal utilitzar tots els recursos per a l’emergència sanitària”.

Sobre si és necessari intensificar les mesures de confinament, ha assenyalat que l’activitat ha baixat molt especialment en la mobilitat, ha ressaltat que el consistori va aturar 73 obres públiques el 14 de març i s’ha referit al president del Govern, Quim Torra: “Ha estat insistint de forma genèrica en el confinament però no havien aturat les obres fins a ahir”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes