Sanitaris estrangers s’uneixen a la lluita contra el coronavirus

El Govern central incorpora 200 sanitaris estrangers al Sistema Nacional de Salut

El Govern espanyol ha contractat gairebé 200 professionals sanitaris estrangers residents a Espanya perquè aquests propers dies s’incorporin al Sistema Nacional de Salut (SNS) per afrontar la crisi sanitària que ha provocat l’extensió del virus SARS-CoV-2 al país.

Publicitat

El Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, el Ministeri d’Universitats, el Ministeri de Sanitat i el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública han engegat la mesura en una acció urgent coordinada per incrementar el nombre de professionals sanitaris estrangers en disposició de treballar.

Així, han impulsat els mecanismes d’agilitació administrativa que preveu l’article 71.2 de la Llei 39/2015 de procediment administratiu comú, que prioritza els expedients d’autorització de residència i treball, conforme als criteris que fixa el Decret 463/2020, de 14 de març, que estableix l’estat d’alarma.

Per mitjà d’aquesta iniciativa, que han executat tant la Unitat de Gestió de Grans Empreses, a la Secretaria d’Estat de Migracions, com les Oficines d’Estrangeria, s’espera incorporar aproximadament uns 200 professionals mèdics i infermers.

En aquest sentit, s’han prioritzat permisos de residència i de treball, l’homologació de títols o el reconeixement de competències professionals, per donar una resposta immediata en un moment de màxima exigència i alta demanda d’aquests perfils en el mercat laboral.

Per aquest motiu, s’ha elaborat un nou protocol de coordinació entre el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, el Ministeri d’Universitats i el Ministeri de Sanitat que permet un intercanvi d’informació, consulta i resolució efectiva per posar en funcionament la mesura.

El Ministeri d’Universitats ha prioritzat l’agilització del procés d’homologacions i des de divendres passat s’han resolt un total de 100 expedients d’homologació de títols de metges. En total, des de començament d’any, s’han homologat 762 professionals de l’àmbit sanitari.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca