Missatge pessimista de l’FMI

"Està clar que el món ha entrat en una recessió igual de dolenta o pitjor que la de la crisi financera"

Publicitat

La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Kristalina Georgieva, ha assegurat que està “clar” que “el món ha entrat en una recessió igual de dolenta o pitjor que la de la crisi financera global”, tal com ja va advertir dilluns. Després de la reunió de la cúpula de l’organització, Georgieva ha subratllat que preveuen una recessió “bastant profunda” el 2020 a causa de la pandèmia de coronavirus, però també una recuperació per al 2021. “La recuperació el 2021 dependrà de si es pot contenir el virus i si s’evita que els problemes de liquiditat es converteixin en problemes de solvència”, ha advertit la directora gerent de l’FMI, que també preveu una contracció de la producció el 2020 a causa de la pandèmia.

Georgieva ha insistit que cal treballar ara en la “contenció” del virus de manera “agressiva”, cosa que serà “clau” per reduir l’impacte econòmic de la pandèmia.

La directora gerent de l’FMI ha instat els governs dels estats a impulsar polítiques fiscals dirigides als sistemes sanitaris, a treballadors, a empreses i sistemes financers.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca