Vall d’Hebron prohibeix les visites de familiars i acompanyants

"Els familiars i acompanyants dels pacients amb la malaltia Covid-19 són normalment contactes estrets i, per tant, el desplaçament a l'Hospital suposa abandonar el confinament domiciliari i un clar increment de riscos"

El Comitè de direcció de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha decidit restringir des de divendres que ve 27 de març i “fins a nova ordre” les visites de familiars i acompanyants a pacients ingressats a l’Hospital General i a l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats, per evitar contagis pel coronavirus i preservar el confinament.

Publicitat

“Els familiars i acompanyants dels pacients amb la malaltia Covid-19 són normalment contactes estrets i, per tant, el desplaçament a l’Hospital suposa abandonar el confinament domiciliari i un clar increment de riscos per a pacients i professionals”, ha assegurat l’hospital en un comunicat aquest dijous.

L’única excepció a aquesta regla seran els pacients que estiguin en el final de la vida, que podran rebre la visita d’un familiar; i els familiars i acompanyants de les dones de part i menors ingressats a l’Hospital Infantil i de la Dona, que manté el mateix règim de visites.

“Un sistema de voluntaris s’encarregarà d’ajudar a mantenir el contacte entre pacients i famílies”, ha indicat l’hospital, que també ha organitzat un circuit per a visites d’un sol familiar en les situacions de final de la vida.

Explica també que des del seu sistema d’Atenció Ciutadana i des del Servei de Psiquiatria s’atendrà psicològicament a les famílies per les conseqüències d’aquesta mesura ja que la direcció del centre és conscient “de les conseqüències emocionals que pot comportar [la mesura] per a pacients, famílies i personal sanitari”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes