Un fracàs previsible

"És una evidència que la compra centralitzada dictada per l'Estat, quan va decretar l'estat d'alarma, no ha funcionat ni funcionarà"

Publicitat

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha qualificat aquest dijous de “fracàs” la compra centralitzada del material sanitari per part de l’Estat, i ha reclamat recuperar la possibilitat de poder fer-ho des de Catalunya.

“És una evidència que la compra centralitzada dictada per l’Estat, quan va decretar l’estat d’alarma, no ha funcionat ni funcionarà. Aquesta compra centralitzada ha estat un fracàs”, ha subratllat en roda de premsa des del Palau de la Generalitat.

Després d’assegurar que la Generalitat proveeix el 90% del material sanitari i l’Estat un 10%, ha demanat al Govern que des de les comunitats puguin adquirir directament el material “pels canals i circuits que fa temps” que tenen establerts.

“Ningú millor que els territoris coneixem la necessitats immediates i urgents, i els governs autonòmics tenen circuits propis per homologar el material i els seus proveïdors”, ha precisat.

Publicitat

Segons Budó, s’hauria guanyat “un temps preciós” si des del primer moment s’hagués permès a les autonomies a comprar aquest material.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca