Dissabte 04 Abril, 2020

Ningú pensa defensar els repartidors de menjar?

RidersxDerechos exigeix el cessament del repartiment de menjar durant l'estat d'alarma

Més llegits

L’Espanya infectada

Aquests dies de confinament he avançat en una lectura que tenia a mitges, Ascenso y Crisis: Europa, 1950-2017, un...

El Gobierno retalla 215M€ del fons que rep Catalunya per a polítiques actives d’ocupació

El Ministeri de Treball i Economia Social ha retallat en 215 milions d'euros el fons que rep la Generalitat...

L’afició del València CF que alguns han amagat (I)

És un calorós dia de juny a la ciutat de València. Després de passar el matí llegint Twitter comence...

L’amenaça del Suprem fa efecte: els presos polítics no es confinaran a les seves cases

Les presons catalanes han descartat que els nou líders independentistes condemnats per impulsar l'1-O es confinin a les seves...

El català es posa de moda durant confinament

L'aplicació mòbil per trobar "parelles lingüístiques" per aprendre, ensenyar i practicar català 'Apparella't', ha multiplicat per quatre les seves...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

La plataforma RidersxDerechos ha exigit el cessament de l’activitat de repartiment de menjar a través de plataformes digitals durant l’estat d’alarma decretat per contenir el coronavirus, ja que assenyalen que no existeix capacitat de minimitzar el risc de contagi dels repartidors.

El col·lectiu ha emès un comunicat en el qual denuncia la falta de protecció que estan experimentant els repartidors durant la pandèmia del Covid-19. “No disposem de mitjans de protecció (guants, mascaretes i desinfecció), ni d’un centre de treball on poder desinfectar-nos i mantenir les eines de treball lliures del virus”, ha assenyalat.

D’aquesta forma, considera que el cessament definitiu del repartiment a domicili permetria assegurar la salut dels repartidors, de les persones que conviuen amb ells, dels clients de les plataformes, així com sol·licitar la prestació extraordinària sense necessitat de justificar la caiguda del nivell d’ingressos.

“Els ‘riders’ no ens sentim segurs sortint a treballar en aquestes condicions, però per culpa del sistema pervers de fals autònom i la puntuació de l’algoritme, així com de les amenaces de les plataformes, ens veiem obligats a sortir”, han assenyalat.

Respecte a les persones que precisen d’assistència a domicili, consideren que aquests repartiments l’haurien de realitzar “treballadors contractats, preparats i protegits” que disposin d’un centre de treball, on poder dutxar-se, canviar-se de roba, i recollir guants i mascaretes, i controlats per un supervisor per si algú té símptomes de coronavirus.

La plataforma de repartidors considera que “no es pot permetre que la gent arrisqui la seva vida per un capritx de sushi o perquè algú creu que no ha d’arriscar-se”, i en canvi un repartidor “sí” ha de prendre aquest risc.

D’aquesta forma, exigeixen al Govern que es modifiqui el reial decret (BOE 18/03/2020 article 17 RD-llei 8/2020), a més d’exigir mesures de protecció especial per a les persones més vulnerables en aquest escenari i que quedarien fora de les ajudes d’autònoms, fins i tot en el cas de realitzar les modificacions demandades i que es regularitzi “conseqüentment i de forma immediata” la figura del repartidor fals autònom.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

L’IEC impulsa un projecte perquè els ingressats per coronavirus puguin estar acompanyats telemàticament

La Societat Catalana de Tecnologia, filial de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), ha posat en marxa un projecte solidari per tal que les persones ingressades...

Cultura treballa en una nova línia d’ajudes per a empreses, entitats i autònoms del sector

El Departament de Cultura treballa en una nova línia de subvencions per a empreses, entitats i autònoms del sector cultural afectats per les mesures...

Parlem contribueix amb 400 targetes SIM per connectar pacients amb familiars

Parlem Telecom ha contribuït amb 400 targetes SIM a garantir la connectivitat entre pacients hospitalitzats per coronavirus i els seus familiars, ha informat en...

El català es posa de moda durant confinament

L'aplicació mòbil per trobar "parelles lingüístiques" per aprendre, ensenyar i practicar català 'Apparella't', ha multiplicat per quatre les seves descàrregues durant el període de...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca