La Moncloa li recorda a Buch qui té el comandament únic

El Govern espanyol assegura que el ministre Illa és "l'autoritat competent" i fa una crida a la "unitat d'acció entre administracions"

La Moncloa ha recordat aquest dijous al conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, que només el ministre de Sanitat, Salvador Illa, pot ordenar l’enduriment del confinament d’Igualada i de tota la conca d’Odena perquè és “l’autoritat competent”.

Publicitat

Segons ha destacat l’executiu espanyol, una “ordre d’aquestes característiques” –que estableix que només pot sortir al carrer qui presta serveis essencials– tan sols la pot executar el responsable de Sanitat com a autoritat delegada en virtut de la declaració de l’estat d’alarma.

En aquesta línia, el Govern central ha explicat que segueix en tot moment les recomanacions de l’OMS i ha insistit que ha adoptat les mesures més dràstiques d’Europa i de les més estrictes en l’àmbit mundial per vèncer el coronavirus.

Així, l’executiu de Pedro Sánchez ha fet una crida “una vegada més a la unitat d’acció entre les administracions” i ha reiterat la seva voluntat constant de coordinació i col·laboració amb les comunitats autònomes en la lluita contra la pandèmia.

La reacció de La Moncloa arriba després que Buch anunciés dimecres que el Govern signarà una resolució per endurir el confinament d’Igualada i de tota la conca d’Òdena (Barcelona) a partir d’aquest dijous, i que es passarà de la fase 1 a la fase 2.

En una roda de premsa telemàtica després de la reunió del Comitè Tècnic, el Comitè Assessor i el Consell de Direcció del pla d’emergències Procicat, va explicar que també van acordar ampliar el confinament a la zona durant 15 dies més perquè el vigent havia d’acabar aquest dijous.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes