La Moncloa li recorda a Buch qui té el comandament únic

El Govern espanyol assegura que el ministre Illa és "l'autoritat competent" i fa una crida a la "unitat d'acció entre administracions"

La Moncloa ha recordat aquest dijous al conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, que només el ministre de Sanitat, Salvador Illa, pot ordenar l’enduriment del confinament d’Igualada i de tota la conca d’Odena perquè és “l’autoritat competent”.

Publicitat

Segons ha destacat l’executiu espanyol, una “ordre d’aquestes característiques” –que estableix que només pot sortir al carrer qui presta serveis essencials– tan sols la pot executar el responsable de Sanitat com a autoritat delegada en virtut de la declaració de l’estat d’alarma.

En aquesta línia, el Govern central ha explicat que segueix en tot moment les recomanacions de l’OMS i ha insistit que ha adoptat les mesures més dràstiques d’Europa i de les més estrictes en l’àmbit mundial per vèncer el coronavirus.

Així, l’executiu de Pedro Sánchez ha fet una crida “una vegada més a la unitat d’acció entre les administracions” i ha reiterat la seva voluntat constant de coordinació i col·laboració amb les comunitats autònomes en la lluita contra la pandèmia.

La reacció de La Moncloa arriba després que Buch anunciés dimecres que el Govern signarà una resolució per endurir el confinament d’Igualada i de tota la conca d’Òdena (Barcelona) a partir d’aquest dijous, i que es passarà de la fase 1 a la fase 2.

En una roda de premsa telemàtica després de la reunió del Comitè Tècnic, el Comitè Assessor i el Consell de Direcció del pla d’emergències Procicat, va explicar que també van acordar ampliar el confinament a la zona durant 15 dies més perquè el vigent havia d’acabar aquest dijous.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca