La cultura segueix oblidada

Actua Cultura veu insuficients els ajuts a la cultura i demana un segon "rescat" amb aportacions directes

La Plataforma Actua Cultura agraeix les “primeres” mesures impulsades des del Govern català i el de l’Estat per al sector cultural davant la crisi del coronavirus, però considera que “no són suficients”. El grup de representants dels sector -constituït inicialment per reclamar que la cultura representi un 2% dels pressupostos- demanen que s’activi “una segona fase de mesures de rescat” amb aportacions directes, “de la mateixa manera que en determinats moments s’ha fet amb altres sectors”. Per sostenir-ho la plataforma argumenta que la cultura és un bé de primera necessitat “lligada a valors com l’educació, l’empatia, la llibertat, el civisme, la justícia i la solidaritat”, una “evidència que d’altres països tenen tan clara des de fa anys”.

La plataforma va néixer a principis d’any per evidenciar conjuntament la “manca de consideració respecte la cultura per part de les institucions” i “dir prou per dignitat” davant el 0,65% del pressupost que es destina actualment a la cultura, una dotació que consideren “injusta i indecent”.

Integrada per representants de les arts escèniques, l’art, la música, l’audiovisual i el llibre, i atenent a la situació de crisi sobrevinguda pel coronavirus, la plataforma s’adreça ara al Govern i l’executiu espanyol per reclamar un nou paquet de mesures que vagin més allà del crèdit i aboquin diners –”aportacions directes”- al teixit cultural. “De la mateixa manera que en determinats moments s’ha fet amb altres sectors”, recorden.

“És l’hora del rescat de la cultura. En la cultura ens va la vida perquè en la cultura trobem la vida”, defensen en un comunicat aquest dijous. Reclamen així la importància d’aquest sector econòmic per al manteniment de la “felicitat” individual i col·lectiva. En aquets dies “duríssims”, segueix “col·lectivament i com a societat hem pogut viure de primera mà que -quan sembla que està tot perdut- un llibre, una música, una pel·lícula, un quadre o un espectacle també ens poden salvar la vida”.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Òmnium es querella al TS contra Joan Carles I per presumpta corrupció i blanqueig

Òmnium Cultural ha anunciat que ha presentat una querella criminal davant el Tribunal Suprem contra el rei emèrit Joan Carles I per presumptes delictes...

La justícia espanyola, “la més ràpida del món” a l’hora de jutjar independentistes

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha acusat aquest divendres la justícia espanyola de ser "la més ràpida del món" quan ha de...

El volum de casos de Covid-19 a Lleida comença a ser important

La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, ha descartat "de moment" que es realitzin confinaments selectius a Lleida davant els...

Catalunya no té les “eines” per afrontar la crisi

La diputada de JxCat al Parlament i alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha lamentat aquest divendres que, segons ella, Catalunya no té les "eines"...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca