La cultura segueix oblidada

Actua Cultura veu insuficients els ajuts a la cultura i demana un segon "rescat" amb aportacions directes

La Plataforma Actua Cultura agraeix les “primeres” mesures impulsades des del Govern català i el de l’Estat per al sector cultural davant la crisi del coronavirus, però considera que “no són suficients”. El grup de representants dels sector -constituït inicialment per reclamar que la cultura representi un 2% dels pressupostos- demanen que s’activi “una segona fase de mesures de rescat” amb aportacions directes, “de la mateixa manera que en determinats moments s’ha fet amb altres sectors”. Per sostenir-ho la plataforma argumenta que la cultura és un bé de primera necessitat “lligada a valors com l’educació, l’empatia, la llibertat, el civisme, la justícia i la solidaritat”, una “evidència que d’altres països tenen tan clara des de fa anys”.

Publicitat

La plataforma va néixer a principis d’any per evidenciar conjuntament la “manca de consideració respecte la cultura per part de les institucions” i “dir prou per dignitat” davant el 0,65% del pressupost que es destina actualment a la cultura, una dotació que consideren “injusta i indecent”.

Integrada per representants de les arts escèniques, l’art, la música, l’audiovisual i el llibre, i atenent a la situació de crisi sobrevinguda pel coronavirus, la plataforma s’adreça ara al Govern i l’executiu espanyol per reclamar un nou paquet de mesures que vagin més allà del crèdit i aboquin diners –”aportacions directes”- al teixit cultural. “De la mateixa manera que en determinats moments s’ha fet amb altres sectors”, recorden.

“És l’hora del rescat de la cultura. En la cultura ens va la vida perquè en la cultura trobem la vida”, defensen en un comunicat aquest dijous. Reclamen així la importància d’aquest sector econòmic per al manteniment de la “felicitat” individual i col·lectiva. En aquets dies “duríssims”, segueix “col·lectivament i com a societat hem pogut viure de primera mà que -quan sembla que està tot perdut- un llibre, una música, una pel·lícula, un quadre o un espectacle també ens poden salvar la vida”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca