Dijous 09 Abril, 2020

La cultura segueix oblidada

Actua Cultura veu insuficients els ajuts a la cultura i demana un segon "rescat" amb aportacions directes

Més llegits

No és cap guerra

No és difícil deduir que entre els guionistes de la Moncloa deu haver molts entusiastes de les pel·lícules americanes...

Ecologia feixista: el perill d’idealitzar la natura

Escombro l'últim racó de pols de la casa però un color insòlit m'atura. Sacsejo el cap i apropo el...

Simón tomba les previsions de Sanitat

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha celebrat que el nombre d'hospitalitzats...

Puigdemont, Junqueras i eurodiputats de PNB, Bildu i Podem demanen que Sánchez actuï contra el TS

L'eurodiputat i president legítim de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident legítim i líder d'ERC, Oriol Junqueras, han...

A partir del 26 d’abril els ciutadans podran “anar recuperant la seva vida normal”

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha dit que a partir del 26 d'abril, quan acabi la...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

La Plataforma Actua Cultura agraeix les “primeres” mesures impulsades des del Govern català i el de l’Estat per al sector cultural davant la crisi del coronavirus, però considera que “no són suficients”. El grup de representants dels sector -constituït inicialment per reclamar que la cultura representi un 2% dels pressupostos- demanen que s’activi “una segona fase de mesures de rescat” amb aportacions directes, “de la mateixa manera que en determinats moments s’ha fet amb altres sectors”. Per sostenir-ho la plataforma argumenta que la cultura és un bé de primera necessitat “lligada a valors com l’educació, l’empatia, la llibertat, el civisme, la justícia i la solidaritat”, una “evidència que d’altres països tenen tan clara des de fa anys”.

La plataforma va néixer a principis d’any per evidenciar conjuntament la “manca de consideració respecte la cultura per part de les institucions” i “dir prou per dignitat” davant el 0,65% del pressupost que es destina actualment a la cultura, una dotació que consideren “injusta i indecent”.

Integrada per representants de les arts escèniques, l’art, la música, l’audiovisual i el llibre, i atenent a la situació de crisi sobrevinguda pel coronavirus, la plataforma s’adreça ara al Govern i l’executiu espanyol per reclamar un nou paquet de mesures que vagin més allà del crèdit i aboquin diners –”aportacions directes”- al teixit cultural. “De la mateixa manera que en determinats moments s’ha fet amb altres sectors”, recorden.

“És l’hora del rescat de la cultura. En la cultura ens va la vida perquè en la cultura trobem la vida”, defensen en un comunicat aquest dijous. Reclamen així la importància d’aquest sector econòmic per al manteniment de la “felicitat” individual i col·lectiva. En aquets dies “duríssims”, segueix “col·lectivament i com a societat hem pogut viure de primera mà que -quan sembla que està tot perdut- un llibre, una música, una pel·lícula, un quadre o un espectacle també ens poden salvar la vida”.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Simón tomba les previsions de Sanitat

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha celebrat que el nombre d'hospitalitzats i casos greus de coronavirus...

Entitats per la pau i els drets humants rebutgen “la deriva militarista” de l’Estat

Les entitats de promoció de la pau i els drets humans i de cooperació agrupades en Lafede.cat-Organitzacions per a la Justícia global, han criticat...

Dimiteix el president del Consell Europeu de Recerca per la gestió de la UE per fer front a la pandèmia

El president del Consell Europeu de Recerca (ERC, en anglès), l'investigador Mauro Ferrari, ha anunciat que dimiteix del càrrec perquè està en desacord amb...

Pimec dona suport als nous Pactes de la Moncloa a cegues

Pimec dona suport als nous Pactes de la Moncloa plantejats pel president del Govern central, Pedro Sánchez, per fer front i superar la crisi...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca