Cultura busca la fórmula per pal·liar la crisi del coronavirus

S'autoritza el Govern a prestar un aval fins a un import màxim de 750 milions d'euros

Publicitat

El Departament de Cultura ha activat la flexibilització de subvencions i ajuts per pal·liar la crisi del coronavirus al sector un cop ha entrat en vigor el decret que recollia les mesures pertinents. L’objectiu és donar suport a empreses, entitats i persones, minimitzar les afectacions generades per la pandèmia i contribuir a la recuperació del teixit cultural, segons s’indica des de l’executiu català. El decret recull quatre mesures bàsiques, flexibilitzar els terminis i condicions de les línies de subvencions; ajornar terminis de compliment de l’objecte de la subvenció i de la seva justificació; finançar les despeses realitzades pels beneficiaris, i establir altres actuacions per evitar perjudicis als beneficiaris de subvencions.

Les mesures que avui entren en vigor volen evitar penalitzar les persones, entitats i empreses beneficiàries de subvencions en l’àmbit cultural, tant en el cas de les línies de subvenció ja concedides com de les subvencions convocades però no resoltes abans de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma. També es proposen mesures per donar suport a activitats cancel·lades en aquest període i que no es puguin tornar a programar.

S’autoritza el Govern a prestar un aval fins a un import màxim de 750 milions d’euros, per garantir el risc que assumeixin l’Institut Català de Finances i Avalis de Catalunya, SGR, en garantia del 80% del principal dels préstecs que les entitats financeres atorguin a autònoms i empreses per pal·liar els efectes de la pandèmia a què es refereix el Decret llei esmentat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca