Barcelona torna a respirar amb el confinament

Es redueix la contaminació per diòxid de nitrogen a l'àrea de Barcelona entre el 80% i el 90%

Publicitat

La contaminació atmosfèrica per diòxid de nitrogen a l’àrea de Barcelona ha disminuït entre el 80% i el 90% arran del confinament decretat per fer front a l’expansió del coronavirus. Així ho ha explicat la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, aquest dijous en roda de premsa, que ha qualificat d'”especialment notori” aquest descens. Segons ha dit, el diòxid de nitrogen és un contaminant “molt associat al trànsit i ala mobilitat”, que han patit també una frenada pel confinament. Concretament, la Generalitat ha detectat un 72% menys de trànsit a les seves carreteres “d’altes prestacions” i un 53% menys a les vies de titularitat estatal.

Així mateix, hi ha hagut una disminució del consum d’aigua del 9%, “semblant a la d’un dia festiu”, mentre que la demanda d’aigua al sector industrial ha baixat un 7%, segons el Consorci Industrial de Tarragona.

Aquests descensos contrasten amb els del sector de la distribució i la logística, que mantenen “nivells molt alts d’activitat” per abastir la població, amb un volum de feina “fins i tot superior” al que és habitual, ha subratllat Budó, que ha destacat que “la cadena està funcionant sense problemes”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes