Badalona, punta de llança contra la violència masclista durant el confinament

"Un dels impactes de gènere que està tenint el confinament és que moltes dones, i els seus fills i filles, estan obligades a conviure amb el seu agressor"

Publicitat

L’Ajuntament de Badalona, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, ha impulsat la campanya ‘Contra la violència masclista, que no ens pari el confinament’, amb l’objectiu d'”interpel·lar a la ciutadania i animar-la a denunciar qualsevol cas de violència masclista que es conegui”.

Segons un comunicat del consistori, la iniciativa inclou materials gràfics on apareixen els telèfons d’atenció contra la violència masclista, que s’han dissenyat “amb la idea de difondre’ls per les xarxes socials i per ser distribuïts en els comerços de primera necessitat –com a farmàcies, botigues d’alimentació o forns de pa– ja que són llocs on les possibles víctimes de violència poden anar soles i demanar ajuda”.

Des de l’ajuntament, la regidora de Drets Socials i Feminismes, Aïda Llauradó, ha assegurat que es mantindrà el SIAD com a servei essencial i es reforçarà juntament amb aquesta campanya informativa: “Un dels impactes de gènere que està tenint el confinament és que moltes dones, i els seus fills i filles, estan obligades a conviure amb el seu agressor. Gràcies a aquest recurs podem fer arribar informació a les dones víctimes de violència”, ha afirmat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes