L’ONU demana més de 1.900 milions d’euros per ajudar els països més vulnerables

Publicitat

El secretari general de l’ONU, António Guterres, ha fet una crida aquest dimecres a mobilitzar 2.000 milions de dòlars (prop de 1.900 milions d’euros) amb la finalitat de donar assistència als països més vulnerables per fer front a la pandèmia del coronavirus.

“La Covid-19 amenaça tota la humanitat, per això tota la humanitat s’ha de defensar”, ha reivindicat Guterres en la petició, després d’advertir que “les respostes individuals dels països no seran suficients” contra aquesta pandèmia.

Però en concret, ha afegit, cal ajudar els més vulnerables entre els vulnerables, els “milions i milions de persones que tenen menys capacitat de protegir-se”. Segons el secretari general de l’ONU, “és una qüestió de solidaritat humana bàsica i és crucial per combatre el virus”.

“És l’hora de fer un pas endavant”, ha dit Guterres, acompanyat del secretari general adjunt d’Afers Humanitaris, Mark Lowcock, el director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus i la directora executiva del Fons de l’ONU per a la Infància (Unicef), Henrietta Fore.

Publicitat

El pla pretén ajudar 51 països de Sud-amèrica, Àfrica, Pròxim Orient i Àsia amb el subministrament d’equipament essencial de laboratori per diagnosticar el virus i subministraments mèdics, instal·lar punts de rentat de mans en campaments i assentaments, i engegar campanyes d’informació pública sobre el virus.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca