La CUP defensa que “aquesta crisi l’han de pagar els bancs” i no la ciutadania

"Són les mateixes receptes neoliberals que durant la crisi de 2008 van permetre que es matessin persones per rescatar bancs"

La diputada de la CUP en el Parlament Maria Sirvent ha defensat aquest dimecres que la crisi econòmica derivada del coronavirus han de pagar-la els bancs que van ser rescatats en l’anterior crisi de 2008, i no la ciutadania: “És necessari que les institucions rescatin les persones. Aquesta crisi l’han de pagar els bancs, l’Íbex 35 i el gran capital”.

Publicitat

En la seva intervenció en resposta a la compareixença per videoconferència del president de la Generalitat, Quim Torra, davant els líders del Parlament per informar sobre la situació del coronavirus a Catalunya i les mesures adoptades pel Govern, ha criticat les mesures econòmiques i socials que està aplicant l’Executiu català.

“Són les mateixes receptes neoliberals que durant la crisi de 2008 van permetre que es matessin persones per rescatar bancs”, ha retret, i ha demanat mesures valentes, com la nacionalització de la sanitat privada, la intervenció de residències d’ancians privades i la promoció d’una banca pública.

Sirvent ha estès la mà al Govern per ajudar en la gestió de la crisi sanitària, però ha avisat que també és obligació dels grups parlamentaris qüestionar el que s’està fent: “Entenem que hi ha molt camí per recórrer perquè aquesta crisi no l’acabin pagant els de sempre, la classe treballadora”.

A més, la diputada ha atribuït el possible col·lapse del sistema sanitari a les retallades i la precarietat de la salut pública prèvia a la pandèmia i ha assenyalat a exconsellers del Govern d’Artur Mas –Boi Ruiz i Andreu Mas-Colell– com alguns dels “responsables”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes