La CUP defensa que “aquesta crisi l’han de pagar els bancs” i no la ciutadania

"Són les mateixes receptes neoliberals que durant la crisi de 2008 van permetre que es matessin persones per rescatar bancs"

La diputada de la CUP en el Parlament Maria Sirvent ha defensat aquest dimecres que la crisi econòmica derivada del coronavirus han de pagar-la els bancs que van ser rescatats en l’anterior crisi de 2008, i no la ciutadania: “És necessari que les institucions rescatin les persones. Aquesta crisi l’han de pagar els bancs, l’Íbex 35 i el gran capital”.

Publicitat

En la seva intervenció en resposta a la compareixença per videoconferència del president de la Generalitat, Quim Torra, davant els líders del Parlament per informar sobre la situació del coronavirus a Catalunya i les mesures adoptades pel Govern, ha criticat les mesures econòmiques i socials que està aplicant l’Executiu català.

“Són les mateixes receptes neoliberals que durant la crisi de 2008 van permetre que es matessin persones per rescatar bancs”, ha retret, i ha demanat mesures valentes, com la nacionalització de la sanitat privada, la intervenció de residències d’ancians privades i la promoció d’una banca pública.

Sirvent ha estès la mà al Govern per ajudar en la gestió de la crisi sanitària, però ha avisat que també és obligació dels grups parlamentaris qüestionar el que s’està fent: “Entenem que hi ha molt camí per recórrer perquè aquesta crisi no l’acabin pagant els de sempre, la classe treballadora”.

A més, la diputada ha atribuït el possible col·lapse del sistema sanitari a les retallades i la precarietat de la salut pública prèvia a la pandèmia i ha assenyalat a exconsellers del Govern d’Artur Mas –Boi Ruiz i Andreu Mas-Colell– com alguns dels “responsables”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Castellà demana no interpretar l’1-O i complir-lo

El líder de Demòcrates, Toni Castellà, ha afirmat aquest dijous que el mandat de l'1-O "no és interpretable" i ha demanat complir-lo, perquè creu...

El moment Laura Borràs

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, s'ha postulat com a candidata efectiva de JxCat. "Si la militància de Junts ho decideix, seré...

Carrizosa detecta el mateix caràcter plebiscitari del 2015 en les eleccions catalanes

El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha assegurat que la crida a superar el 50% del vot independentista i convocar unes eleccions...

Segona onada: ni preparats i amb pitjor relació amb l’administració

El secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, veu "evident" que els governs "no s'han preparat" per la segona onada de contagis de covid-19....

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca