Cuixart demana el confinament total i critica “la sagrada unitat d’Espanya”

"Més hores de discurs no evitaran contagis, com si ho farà el confinament total de la població"

Publicitat

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat aquest dimecres el confinament total de la població igual com la demana el president de la Generalitat, Quim Torra, i ha criticat la gestió del Govern central: “La sagrada unitat d’Espanya no s’imposa solament a les llibertats col·lectives, sinó també a l’exigència mèdica, i el patriotisme d’Estat ha de deixar pas al coratge polític”.

“Més hores de discurs no evitaran contagis, com si ho farà el confinament total de la població”, ha escrit Cuixart en una carta enviada als seus socis i consultada per Europa Press, on també ha retret que l’Estat dediqui, en les seves paraules, 8.000 milions d’euros dels impostos dels ciutadans a despesa militar, fet que ha considerat miserable i immoral.

Cuixart, que és a la presó de Lledoners per l’1-O, ha enviat la seva solidaritat i empatia a les persones que estan a casa, i ha demanat viure cada moment com un moment complaent: “Darrere de cada contratemps hi ha un aprenentatge i una oportunitat de millora”.

Com a empresari, ha assenyalat que ara és temps de salvar les persones, així com també ha ofert el suport d’Òmnium al sector cultural a les portes de Sant Jordi.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes