Colau defensa el Gobierno i demana no fer “batalles estèrils” sobre el confinament total

"Els serveis essencials s'han de mantenir"

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest dimecres no fer “batalles estèrils genèriques” sobre si és necessari un confinament total de la població per evitar la propagació del coronavirus, i ha reclamat ser pràctics i parlar del concret.

Publicitat

“Ara mateix estem en un confinament gairebé total. La qüestió és, si detectem alguna activitat específica que no és necessària per als serveis essencials, plantejar que es paralitzi. Situem aquesta qüestió concreta”, ha expressat en una entrevista de TVE recollida per Europa Press.

Una d’aquestes qüestions concretes que considera que hauria d’ajustar-se és la paralització de totes les obres privades, i ha dit que ja ho ha traslladat a l’Estat: “Si veiem que hi ha alguna activitat que caldria paralitzar doncs diguem-ho per fer-ho tot des de la col·laboració”.

Ha defensat que tots estan a favor d’un confinament, que el màxim nombre de gent es quedi a casa, però que “la qüestió és que els serveis essencials s’han de mantenir”, per això ha reclamat ser concrets i pràctics.

Preguntada per la falta de material sanitari a Barcelona, ha detallat que estan comprant mascaretes a Xina, i que hi havia un enviament previst per a aquest dimarts que s’ha retardat a finals de setmana: “També tenim personal que s’ha de mantenir”.

Ha explicat que l’Ajuntament de Barcelona està en contacte amb el de Madrid, encara que ha dit que encara no ha pogut parlar amb l’alcalde José Luis Martínez-Almeida, i ha apostat per “deixar-se de partidismes”, treballar units i intercanviar experiències.

Paralitzar els lloguers socials

En una altra entrevista de la Ser Catalunya recollida per Europa Press, ha recalcat que en qüestions bàsiques, en serveis públics com la sanitat, alimentació i habitatge, no es pot permetre ni l’especulació ni la privatització ni les retallades: “Quan arriben moments crítics es veu del que parlàvem”.

L’Ajuntament de Barcelona ha suspès el pagament dels lloguers públics i, en aquest sentit, Colau ha demanat que es paralitzin també els privats per ajudar tant les famílies com als comerços i que no estiguin obligats a fer aquest pagament, i que els grans propietaris ho assumeixin.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes